понеделник, април 16, 2018

Легендата Пламен Казаков за "Петел": Спартак, харесваш ми, давай смело напред

Мечтан гост имаха в съблекалнята футболистите на Спартак след успеха с 3:0 над Калиакра в събота на „Локомотив”. Треньорът на домакините Енгибар Енгибаров доведе на крака при тях легендата Пламен Казаков, който изгледа срещата от трибуните, след като се завърна от гурбет от ЮАР.
„Честитих трите точки на футболистите и си поговорихме малко. Харесаха ми как бързо решиха мач и вкараха хубави голове. Пожелах им да продължат смело напред, още повече, че доколкото разбирам в клу
ба ще се случат прекрасни неща в следващите месеци и ще посрещнем с приповдигнато настроение 100-годишния си юбилей”, каза за „Народно дело Седмицата” и "Петел" Казаков.
55-годишният бивш халф е част от най-успешното поколение на Спартак, което в периода 1982/1984 игра финал за Купата на България, стигна до втория кръг в евротурнира за КНК и спечели бронзови медали в „А” група.
Пламен Казаков изрази също задоволство и от поредното си завръщане на „Локомотив”: „Тук имам незабравими спомени със Спартак, особено на централния терен зад залата, който пресдстои да бъде възстановен от общината. Докато гледах нашите срещу Каварна, си спомних и за сгурията. Колко мача сме изиграли на нея, как излизахме охлузени и одраскани, но усмихнати след победа. Сега на нейното място е изкуствения терен, но покленията спартаклии вечно ще помнят емоциите на нашата сгурия.”

--- petel.bg

Няма коментари: