събота, март 31, 2018

Добруджа - Спартак Варна 2:0

Спартак с първа загуба напролет
След като спечели три поредни победи, отборът на Спартак записа първа загуба напролет. Варненци изгубиха от лидера Добруджа с 0:2 в мач от последния 22-ри кръг на редовния сезон в Трета лига – Североизточна група в Добрич.
На трибуните на стадион "Дружба" имаше близо 500 зрители, като около 200 от тях бяха от Варна.

Още в първата минута Ивайло Русев проби мощно и бе спънат в наказателното поле. От щаба на варненския тим скочиха за дузпа, но реферът Ивелин Занев прецени, че Русев е симулирал и му показа жълт картон.
По-късно Десислав Дяков би с глава от малкия пеналт в аут, а сериозен шут на играч на домакините профуча в опасна близост над гредата.
В 55-ата минута домакините поведоха. След центриране от 30 метра топката тупна в пеналта и футболист на Добруджа я насочи с глава в мрежата - 1:0.
След това добричлии се прибраха отзад и почти не поглеждаха към другата врата. Спартаклии играеха по-често с топката, но им беше трудно срещу сгъстената защита. На моменти домакините опитваха да бавят играта със симулации, а реферът свири и спорни фаулове в тяхна полза.

Гостите биха няколко шута, след които топката минаваше встрани, а в 80-ата минута след контра нападател на домакините постави точка на спора с точен удар - 2:0.

Съставът на Спартак (4-2-3-1): Георги Ставрев – Александър Йовчев, Вилиян Денчев (Милен Николов), Боян Илиев, Михаел Михалев – Георги Гушлев (Емил Илиев), Васко Боев – Ивайло Русев, Георги Димитров, Славомир Събков – Десислав Дяков (Илиян Неделчев)

--- petel.bg


Енгибаров след загубата: Добруджа не ни надигра, но поуките са за нас

Треньорът на Спартак Енгибар Енгибаров прие спокойно първата загуба на отбора под негово ръководство – с 0:2 от Добруджа.
Енгибаров честити на съперника, но уточни, че не са били надиграни и са си извадили поуки.
Ето какво заяви той за „Петел”:


„Поздравявам Добруджа за победата, въпреки че не ни надиграха. За мен мачът бе равностоен и се реши от тънки моменти. Добруджа все пак е първенец, по-обигран и по-подготвен от нас, както и с по-голям бюджет. Ние, за отбор на два месеца, се представихме достойно. След почивката отпаднахме физически, което е логично, след като момчетата работят.
Но и ние имахме положения и ако бяхме повели, мачът ставаше друг. В началото не ни свириха дузпа, впоследствие изпуснахме и други ситуации, както при 0:0, така и при 0:1...
Аз съм доволен съм от мъжката игра на нашите играчи. На този етап правят каквото могат. Вижда се, обаче, че имаме пропуски – основно в завършващата фаза и т.н.
Поуките от тази среща са изцяло за нас. Ще ги обсъдим с момчетата, и продължаваме напред.”
--- petel.bg

Няма коментари: