събота, февруари 24, 2018

Спартак Варна - Калиакра Каварна 2:0

Спартак тръгна с 2:0. Васко Боев вкара гол-шедьовър

Спартак победи Калиакра с 2:0 в мач от 18-ия кръг в Трета лига - Североизточна група на стадион "Локомотив". Срещата се игра пред повече от 600 зрители, като агитката на спартаклии поднесе уникална хореография и бурно аплодира своите през цялото време.
Домакините установиха превес още отначало, играеха по-често с топката и търсеха фланговите атаки. Веднъж кълбото се отби от ръката на защитник на Каварна, но реферът прецени, че няма основание да отсъди дузпа. Малко след това пък след показна комбинаця по десния фланг Събков се откъсваше сам, но асистентът го спря с несъществуваща засада. Логичното все пак се случи в 38-ата минута, когато Васко Боев откри резултата с гол-шедьовър. Халфът се намираше малко вляво от голямото наказателно поле, когато шутира мощно с левачката и за радост на публиката топката се заби под гредата - 1:0. В 45-ата минута спартаклии пропуснаха да удвоят аванса си, тъй като Георги Димитров изтърва дузпа. Халфът стреля ниско и улучи дясната странична греда, а при добавката Мишо Михалев също не успя да вкара. Спартак продължи да натиска и в началото на второто полувреме. Георги Димитров финтира елегантно трима в малкия пеналт, но шутира край гредата. По-късно с гола се размина и Ивайло Русев.
В средата на второто полувреме каварненци създадоха две ситуации чрез преминалия през ЦСКА Калоян Калчев. Първо той уцели напречната греда, а след това втори негов сериозен удар бе избит от Георги Ставрев в корнер. След това Спартак продължи да има инициативата, но уникален пропуск направи Ивайло Русев. Нападателят получи перфектен пас от Мишо Михалев и половината врата пред него бе празна, но не улучи добре топката. В 70-ата минута Гошо Димитров постави точка на спора и се реабилитира за изпуснатата дузпа, след като получи перфектен пас от Славомир Събков, изпревари вратаря и насочи кълбото в мрежата - 2:0. До края варненци изпуснаха още 2-3 ситуации.
В началото на първото полувреме тежка контузия получи Тансу Джемалдин от Калиакра и по-късно бе откаран с линейка в болницата.

Съставът: Георги Ставрев – Александър Йовчев, Боян Илиев, Вилиян Денчев, Михаел Михалев – Тодор Маринчев (46 Милен Николов), Васко Боев – Илиян Неделчев (46 Десислав Дяков), Георги Димитров (80 Кирил Радев), Славомир Събков – Ивайло Русев

След успеха Енгибаров заяви за "Петел": "Доволен съм от трите точки, както и от някои страхотни неща, които направихме на терена - комбинации и отигравания. Имаше добра атмосфера на трибуните, създадена от нашите великолепни фенове и ние ги зарадвахме".
Енги обаче уточни, че има още много да работят, особено в завършващата фаза. "Важното е, че направихме успешен пролетен старт. Зная какво трябва да подобряваме и върху какво да надграждаме. Ще отстраняваме слабостите в движение и от мач на мач ще играем по-добре", допълни Енгибаров.
Относно пропуска на Георги Димитров от бялата точка, специалистът уточни: "На последната тренировка тренирахме дузпи и Гошо Димитров вкара всичките. Нормално беше да му гласувам доверие и в мача. Знаете, че дузпа не е изпускал само този, който не е бил".

--- petel.bg / снимки: facebook
 



Няма коментари: