събота, септември 24, 2016

Спартак Варна удари Локо (Русе) у дома

Ивайло Русев с два гола за успеха на “соколите” с 3:1

Спартак Варна записа успех с 3:1 при домакинството си на Локомотив (Русе) в мач от 7-ия кръг на Трета североизточна лига, игран на стадион “Локомотив” във Варна. Това е втора победа за варненци от началото на първенството. До този момент спартаклии имат записани три загуби и един равен.
“Соколите” започнаха силно мача, като още от първата минута пресираха съперника в собствената му половина. В 6-ата минута футболист на домакините бе фаулиран в наказателното поле на гостите, но главният рефер даде знак играта да продължи.
Секунди по-късно на терена се заформи меле между играчи на двата отбора, като Живко Димитров от гостите удари с глава капитана Диян Кателиев, за което получи директен червен картон. Играчът на русенци претендира, че бил ритнат с крак в главата докато лежал на земята. Веднага след като напусна терена Димитров бе откаран с линейка в Спешния център във Варна.

В 23-ата минута варненци успяха да открият резултата. Ивайло Русев засече с глава центриране от корнер на Пламен Иванов. Само 5 минути по-късно Иван Добрев стреля от далечна дистанция, топката рикошира в тяло на бранител на русенци и влезе в мрежата за 2:0. В 45-ата отново Ивайло Русев бе в прегръдките на своите съотборници, като получи извеждащ пас по дясното крило и от тъчлинията майсторски прехвърли стража на гостите, който бе напуснал вратата си.
През втората част отново варненци владееха инициативата и създадоха няколко добри положения за гол, но така и не успяха да ги реализират. В 80-ата минута гостите върнаха един гол чрез влезлия като резерва Станимир Петров.
В следващия кръг Спартак Варна гостува на Септември (Тервел). Мачът е на 1 октомври от 16 часа.
Съставът на ФК Спартак: Митко Недев, Микаел Асад (90-Лоренцо Демиров), Калоян Иванов, Свилен Иванов, Михаел Михалев, Иван Добрев, Диян Кателиев, Денис Драганов (60-Милен Бабаджанов), Ивайло Русев, Пламен Иванов, Петър Георгиев

--- varnautre.bg

Няма коментари: