неделя, август 28, 2016

Спартак Варна отстъпи на Светкавица с 1:2

Най-хубавото днес на стадион “Локомотив” бе агитката на “соколите”

Отборът на ФК Спартак Варна записа втора загуба в първенството на Трета североизточна лига. На връх 98-ия рожден ден на клуба “соколите” отстъпиха с 1:2 на Светкавица (Търговище). Гостите завършиха мача с 9 човека.

Варненци започнаха по-добре срещата, като в 10-ата минута Пламен Иванов стреля от пряк свободен удар, но над напречната греда.  Само пет минути по-късно обаче Светкавица откри резултата. Гостите реализираха след грешка на бранителя Калоян Иванов. Защитникът се подхлъзна и не успя да се намеси при една наглед лесна топка, а от грешката му се възползва Цветан Илиев, който остана сам срещу Митко Недев и не сгреши. В края на първата част Иван Георгиев удвои аванса на Светкавица.


Само 3 минути след почивката гостите останаха с 10 души. Георги Дамянов получи втори жълт картон за грубо влизане. В 75-ата минута Пламен Иванов намали резултата, след като засече с глава центриране от корнер. Малко след попадението Иванов изведе Ивайло Русев сам срещу стража на гостите, но нападателят от непосредствена близост не успя да се разпише. Това бе и най-футболното положение за Спартак в мача, а ситуацията – най-чиста.  В 88-ата минута Светкавица остана с 9 души, след като втори жълт и респективно червен картон получи капитанът Цветан Илиев. Въпреки че натискаха съперника в собствената му половина варненци така и не успяха да стигнат до изравняване на резултата.


Най-хубавото днес на стадион “Локомотив” бе агитката на Спартак. През целия двубой, въпреки дъжда, който се изсипа над Варна и негативния резултат, ултрасите не спряха да пеят любимите си песни и направиха страхотна хореография. На трибуните имаше всичко – песни, факли, димки, бомбички и дори фойерверки. Привържениците се бяха постарали да отпразнуват по подобаващ начин 98-ия рожден ден на клуба. За футболистите обаче не може да се каже същото.

--- varnautre.bg  ; фото: varnautre.bg & spartak-varna.net

Няма коментари: