петък, ноември 21, 2008

Спартак измъкна точка от Локомотив (Сф) - 0:0

Агитката на соколите бойкотира мача и опъна обидни транспаранати, заради погрома в дербито на Варна


Спартак - Локомотив (Сф) 0:0

- Съдия: Ивайло Стоянов,
- жълти картони: Ст. Дончев, Маринов (С), Дзаферович, Марков, Златински, Пасков (Л), - червен картон: Марков (Л 90)
- Спартак: Цанков, Ст. Дончев, Иванов, Георгиев (84 Петров), Д. Дончев, Костадинов, Боев, Димов (68 Маринов), Байрактаров (72 Аврионов), Малинди, Сакалиев
- Локо (Сф): Бондзулич, Бандаловски, Дзаферович, Добрев, Марков, Златински, Пасков, Атанасов, Митев (61 Богданович), Балдовалиев (71 Димитров), Списич (61 Джилас)

Спартак измъкна точка при домакинството си на столичния Локомотив. Варненци играха без двама от основните си играчи Даниел Моралес и Велимир Иванович, които бяха наказани. Двубоят бе дебют и за новия наставник на соколите Георги Мирчев. Първата част бе равностойна, като двата тима не показаха нищо запомнящо се. В 10-ата мин. около 30-ина фенове на Спартак влязоха на стадиона, опънаха транспаранти с надписите: "Кирлив отбор", "Велики фенове", "Срам ни е от вас", "$$$Веле" и "Кюфте, махай се". През целия двубой пък имаше мълчалив бойкот от страна на феновете.
Гостите стигнаха до удар на Зоран Балдовалиев в 22-рата мин, но той бе отразен от стража на соколите Цветомир Цанков.
През второто полувреме Локо натисна домакините и на 6-7 пъти бе близо до гола. Наложи се на два пъти Дидо Дончев да чисти топката от гол-линията, а несъсредоточеността на Балдовалиев, Бандаловски, Дзаферович и Димо Атанасов, донесе точката на Спартак. Домакините имаха само един мощен шут на Васко Боев, но топката мина на сантиметри от вратата на Локомотив.

--- ole-bg.com

вторник, ноември 18, 2008

Ч.море - Спартак Варна - 5:0

Голмайстори: 1:0 Мирослав Манолов 51, 2:0 Адриан Фернандес 62, 3:0 Георги Илиев 73, 4:0 Адриан Фернандес 76, 5:0 Тодор Колев 80

Стадион: Тича
Зрители: 7000
Съдия: Стефан Спасов

Червен картон:
Велемир Иванович (Спартак) 56
Жълти картони:
- за ч.море: Мирослав Манолов
- за Спартак: Даниел Моралес, Деян Дончев и Велимир Иванович

Черно море: Илчев, Стоянов, Александров, Манолов (65 Антонов), Георгиев, Рикардо, Юруков (73 Димов), Домакинов, Илиев, Периш, Фернандес (77 Колев)

Спартак: Николов, Деян Дончев, Георгиев, Димов, Петров, Иванов (68 Костадинов), Стефан Дончев (57 Байрактаров), Моралес, Маринов, Иванович, Сакалиев (79 Аврионов)




Човек на ч.море малтретирал Иванович ?

"Такова чудо не сме виждали в живота си", заявили на полувремето футболистите на Спартак пред изпълнителния директор Живко Великов и категорично са отказвали да излязат на терена за второто полувреме на мача с Черно море, информира официалният сайт на "соколите".

Състезателите на Спартак не можаха да се отърсят от шока и инкасираха пет безответни гола през втората част. Ръководството на клуба е подало жалба за инцидента. По думите на очевидците става дума за за неидентифицирано лице с яке, на което е личала емблемата на тима. Както е известно, в 29-ата минута Велемир Иванович като капитан на Спартак потърси обяснение от играча на домакините Мирослав Манолов, който в опита си да прескочи стража Илия Николов, го удари в главата.

"Ще настояваме да бъдат изискани записите от охранителните камери на стадиона и инцидента да се разследва, както от БФС, така и от правораздавателните органи", заяви Живко Великов.
"Имаме 10 човека свидели на случилото се, които ще потвърдят за инцидента", каза още изпълнителният директор.

Веднага след срещата Веле бе прегледан от дежурния лекар в Съдебна медицина - Варна и в събота ще бъде готово заключението на специалиста. По-късно вечерта Иванович подаде жалба за инцидента във ІІ РПУ. Там той разказа са случилото се и даде показания, които ще послужат за образуването на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер.

--- sportni.bg


Илко Станчев: "Загубата е тежка, но инцидент на почивката ни пречупи"

"Първите 45 минути стояхме добре, изпълнявахме стриктно треньорските указания и това си личеше от резултата. Черно море имаха повече положения, но ние играехме добре на контраатака. Второто полувреме на терена имаше един уплашен отбор на Спартак. Момчетата бяха шокирани и мисълта за играта мина на втори план. Жалко, че разочаровахме феновете"

--- sportni.bg



Ветерани на Спартак: Няма такъв срам!

Двама от ветераните на Спартак - Красимир Зафиров и Асен Михайлов, са възмутени от разгрома с 0:5 в мача с Черно море, пише "7 дни спорт".

"Приех поражението с болка и тъга. По едно време останах сам на пейките, тъй като всички около мен си тръгнаха от стадиона. Никога не съм вярвал, че ще паднем с толкова, въпреки че Черно море е много добър в момента. За мен това е най-слабият отбор на Спартак в историята на дербитата. Много от играчите изобщо нямат място в него", заяви бившият вратар Красимир Зафиров.

"Това е най-срамната загуба на Спартак не само в дербитата, но в историята ни. Могат да я допуснат само футболисти със заешки сърца, които са без дух и душа и не се борят на терена. Защото дерби се печели с мъжество, сърце, характер и психика. А и тази тактика със седем защитници ни довърши", каза пък бившият защитник Асен Михайлов.

--- sportni.bg

сряда, ноември 12, 2008

Джамбазки води тренировката утре, Илко Станчев с отлична оценка от Великов

"Преценихме, че трябва да има треньор, който да изкара до края на сезона и да видим оттам нататък какво ще правим. Тепърва ще се запознава с отбора. Атанас Джамбазки вече е тук и ще изведе отбора във варненското дерби с Черно море този петък", заяви за "Позвънете Новини" изпълнителния директор на Спартак Живко Великов. Утре от 14 ч. Джамбазки ще изведе "соколите" за първи път на тренировка.
Великов коментира и представянето на Илко Станчев начело на отбора. "На Илко мога да му дам само и единствено оценка отличен "шест" за всичко това, което е направил за Спартак, откакто аз съм в клуба", заяви Живко, визирайки освен треньорската работа на Станчев, и заслугите му като администратор на варненци.
На пресконференцията след двубоя срещу Пирин (Благоевград) за Купата на България Великов обяви, че подробности около това дали клубът има нов собственик ще бъдат разкрити в края на месеца. Както е известно, след като президентът на отбора Иван Славков бе арестуван, в медийното пространство се споменават много имена на бизнесмени, които уж купуват Спартак. Сред тях са Младен Михалев-Маджо, Васил Божков, Христо Ковачки, Гриша Ганчев и други.

--- ole-bg.com
Атанас Джамбазки е новият старши треньор на ПФК "Спартак" Варна.
Специалистът притежава треньорски лиценз УЕФА ПРО.
В кариерата си Джамбазки е бил наставник на "Славия", "Монтана" и "Спортист"-Своге. Той ще запази досегашния треньорски състав. За помощник ще бъде привлечен и Георги Станков от София.

--- spartak1918.com


Атанас Джамбазки е новият наставник на Спартак Варна

Бившият треньор на Славия ще дебютира начело на соколите в дербито с Черно море

Бившият наставник на Славия, Монтана, Спортист Своге и Локомотив Стара Загора Атанас Джамбазки е новият старши треньор на Спартак Варна, стана ясно днес. Той замени на поста временния наставник Илко Станчев, който водеше соколите след напускането на сърбина Слободан Сташевич.

Както е известно, варненският тим записа незадоволителни резултати от началото на сезона, като е над зоната на изпадащите само по голова разлика, изпреварвайки пловдивския Локомотив. По тази причина ръководството на соколите е прибегнало до услугите на специалист с опит в "А" група, какъвто е Джамбазки. Илко Станчев остава треньор на вратарите и администратор в клуба, каквито постове заемаше преди да замести Сташевич като старши треньор.
Назначаването на Джамбазки не е следствие на загубата на Спартак от Пирин в турнира за Купата на България (1-2), като дебютът на новия наставник ще бъде в градското дерби с Черно море този уикенд.

--- donbalon.eu
Спартак (Вн) - Пирин 1:2

Спартак (Варна) отпадна от турнира за Купата на България, след като загуби като домакин с 1:2 от елитния Пирин (Благоевград) в мач от 1/16-финалите на надпреварата. "Соколите" излязоха с дублиращия си отбор, за който играха и няколко момчета от мъжете - капитанът в тази среща Венци Маринов, Васко Боев, Лий Санг и Спас Байрактаров. Димитър Воденичаров пък се завърна на терена след дълго възстановяване от контузия, а през втората част се появиха още Станислав Петров, Енцо Малинди и Мишо Аврионов. Гостите пък бяха дошли с амбицията да вземат мача и наставникът Петър Михтарски заложи на всичките си титуляри.
Срещата тръгна добре за варненци, които в 15-ата минута откриха резултата. Спас Байрактаров центрира в наказателното поле, където Воденичаров вкара с красив удар за 1:0. Малко след това удар на Байрактаров от фаул мина на сантиметри покрай вратата. Гостите пък имаха три-четири почти стопроцентови положения, при които Борислав Хазуров или нямаше късмет, или Николай Банков проявяваше котешкия си рефлекс.
След почивката гостите успяха бързо да изравнят. Автор на попадението бе длъжникът от първата част Борислав Хазуров, който се разписа с диагонален шут отблизо. Последваха още няколко положения пред двете врати, в които отново Банков направи много добри спасявания. До края гостите успяха да стигнат и до пълен обрат, изработен и реализиран от резервни футболисти. Марио Метушев намери Даниел Младенов, който донесе успеха на своя тим.


Спартак (Вн) - Пирин 1:2
Спартак: Банков, Ст. Христов, Луго, Янев, Маринов, Михалев (67 Аврионов), Боев, Пенев, Байрактаров (80 Ст. Петров), Санг, Воденичаров (52 Малинди)
Пирин: Иваников, Любенов, Мартинез, Ризов, Стоев, Паланков, Б. Хазуров, Коцев (41 Младенов), Пиетробон, Пеев (83 Стойков)
Голмайстори: Воденичаров (15); Б. Хазуров (47), Младенов (78)
Жълти картони: Михалев, Байрактаров; Иваников
Съдия: Георги Кабаков (Пд)
Стадион "Спартак"

--- ole-bg.com

понеделник, ноември 10, 2008

„Спартак“ пада след детинска грешка

Венци Маринов бърка при 0:1 срещу „Левски“
Велимир Иванович направи уникален пропуск

- „Спартак“ - „Левски“ 0:1
- Голмайстор: Жоазиньо-68
- „Спартак“ (1-4-5-1): Николов – Петров, Д.Дончев, Маринов, Димов – Георгиев, Моралес, Иванов, Иванович, Ст.Дончев (69-Малинди) - Сакалиев (81-Аврионов)
- „Левски“ (1-4-3-3): Димитров – Миланов, Рабех, Бистрон (26-Генев), Вагнер – Сърмов, Тасевски, Балтанов (46.М.Иванов) - Зе Соарес, Г.Иванов, Димитров (61-Жоазиньо)
- Съдия: Георги Йорданов
- Жълти картони: Георгиев, Иванович, Маринов, Димов, Моралес/Сърмов, Зе Соарес, - Тасевски, Иванов
Стадион „Спартак“, 4000 зрители

Отборът на „Спартак“ падна от „Левски“ с 0:1 след детинска грешка на Венци Маринов. В 68-ата мин централният защитник подходи несериозно към топката, тя се търколи по тялото му и отскочи към Жоазиньо. Бразилецът се намести кълбото на левачката и без проблеми вкара.
В 16-ата мин Велимир Иванович направи уникален пропуск. Сърбинът нахлу сам срещу вратаря, но се разколеба дали да бие или да го лъже и се замота с топката. Димитров обаче я изтърва, тя отиде към Моралес, който я върна на Иванович. Последва слаб удар на капитана във вратаря. Малко по-късно след грешка на Илия Николов пък Гонзо от три метра улучи защитник пред голлинията. След това Николов изби шут на Балтанов, а резервата Виктор Генев улучи напречната греда с глава.
„Спартак“ игра тактически правилно до почивката. После домакините предимно се бранеха и изобщо не поглеждаха към другата врата. „Сините“ също не блестяха. На моменти оживление при тях се забеляза след влизането на Жоазиньо, който раздвижи играта по левия фланг и вкара гола.

--- nardelo.bg


Станчев: Сами се бихме

Според Илко Станчев „Спартак“ се е победил сам. „За пореден път
елементарните грешки ни костваха загуба. Първо не можахме да вкараме чисто положение, а след това допуснахме грешка, която гостите наказаха. „Левски“ не е отбор, който прощава“, заяви Станчев. Треньорът на „сините“ Емил Велев каза, че започнали зле, но на почивката направили корекции и логично победили. „Домакините се бранеха с по 10 души и затова трудно създавахме положения“, коментира Кокала.
Загубата на „Спартак“ от „Левски“ е девета поред. „Соколите“ не са вкарвали също гол в 4 мача поред.

--- nardelo.bg

четвъртък, ноември 06, 2008

”СПАРТАК” С НОВ СОБСТВЕНИК

Радостна вест подлуди съблекалнята на Спартак (Вн). Късно във вторник шефовете събраха играчите, за да им кажат, че клубът е спасен. Идната седмица ще бъде оповестена официално сделката по продажбата на "соколите". Пред играчите било спестено името на новия собственик. Казано било само, че става въпрос за български бизнесмен, който има доста пaри и няма да ги жали за футбол. Той бил готов да развърже кесията още в неделя при успех на Спартак с Левски. Както е известно, сегашният собственик Иван Славков беше вкаран зад решетките и тимът изпадна във финансова криза.

--- http://paper.standartnews.com/bg/

събота, ноември 01, 2008

Спартак падна с 2:0 от Черноморец в Бургас

Бургаският Черноморец се наложи с 2:0 над Спартак (Варна) в първи мач от 11-ия кръг на "А" група. Домакините започнаха с много настроение и още във втората минута Мишел Мошкиду можеше да открие, но от ударът три метра му бе избит от вратаря на Спартак Николов. В 16-ата минута, след изпълнение на пряк свободен удар и центриране на Марсио, Дуду реализира дебютния си гол с фланелката на Черноморец. Две минути по-късно бившият футболист на Нафтекс Даниел Моралес стреля силно от 25 метра, но Чворович изби в ъглов удар. В 20-ата минута "акулите" вече имаха аванс от два гола. Божинов центрира топката в наказателното поле, където отново с глава Мишел Платини направи 2:0.
В 39-ата минута защитникът на бургазлии Борислав Стойчев се включи в една атака и с мощен удар разтресе напречната греда на Спартак. Три минути по-късно Дуду остана сам срещу вратаря, но в последния момент си поведе силно топката и пропусна. През първото полувреме сериозен пропуск направи Енцо Малинди от варненци, а Велимир Иванович също не можа да намери мрежата след удар извън наказателното поле.
След почивката Черноморец създаде много голови положения, но не падна трети гол. Като "отличник" от пропуски се отличи Мишел Платини . На четири пъти той имаше възможност да покачи резултата, но или вратарят Илия Николов спасяваше ситуациите, или удари на бразилеца минаваха встрани от вратата. Своя шанс имаха сърбинът Александър Стоймирович и Георги Божилов, но резултатът остана непроменен до края на срещата. Моралес от "соколите" също не можа да се разпише на два пъти от фаул.
Така Черноморец записа първа домакинска победа в първенството и подгря за двубоя с Левски, който е в сряда, отново на стадион "Лазур".

Черноморец - Спартак (Варна) 2:0
- Голмайстори: Дуду 16, Мишел Платини 20
- Стадион: "Лазур"
- Главен съдия: Ангел Ангелов
- Жълти картони:Божинов, Стоимирович; Иванович
- Черноморец: Чворович, Стойчев, Николов, Кръстев (46-Фиданин), Дянков, Дяков, Марсио, Божинов, Стоимирович (84-Любенов), Мишел Платини (74-Божилов), Дуду
- Спартак Варна: Николов, Петров (36-Санг), Маринов, Георгиев, Дончев, Моралес, Боев, Иванов, Иванович, Малинди, Аврионов (86-Байрактаров)

--- ole-bg.com


Илко Станчев: Играхме открито, но загубихме заради наивни грешки

Наставникът на Спартак (Вн) Илко Станчев бе много разочарован от факта, че неговият тим е допуснал грешките, довели до попаденията на Черноморец. Според него гостите са играли открито на стадион "Лазур" и не трябва да се срамуват от поражението. "Нашият отбор дойде да играе наистина футбол и това е най-главното, което сме приели – да не се затваряме, както е по-лесно за един гостуващ отбор", каза Станчев пред Ринг ТВ. "Играхме открито, но загубихме мача заради наши наивни грешки. Продължаваме да не се възползваме от грешките на отсрещния отбор, а да допускаме елементарни грешки и да бъдем наказвани, както при двата гола. В никакъв случай не казвам, че сме играли слабо, просто толкова можем”, добави той.

--- ole-bg.com