петък, септември 29, 2006

Кметът обеща, че ДЮШ на Спартак ще тренира на "Локомотив"

Детско-юношеската школа на Спартак (Вн) ще продължава да използва базата на стадион "Локомотив", стана ясно на днешната общинска сесия. Кметът на Варна Кирил Йорданов извади от дневния ред точката за създаване на Акционерно дружество между общината и столичната фирма "Спортпроект" ЕАД за изграждане на мултифункционален спортен комплекс на територията на игрищата ползвани от талантите. Градоначалникът даде обещание, че докато не се намерят терени, които да компенсират клуба и да бъдат ползвани за школата, проектът за залата няма да получи "зелена светлина". Именно такова решение бе взето на последната сесия преди два месеца.
На заседанието на градската управа имаше стълпновение от хора свързани със Спартак. В зала "Пленарна" влязоха всички футболисти, треньорския щаб, фенове на клуба, както и деца от ДЮШ на "соколите" и техните родители. С присъствието си те изразяваха своя протест срещу очакваното, поне до вчера, положително гласуване за старт на строежа на спортния комплекс. След като стана ясно, че гласуването по тази точка се отлага, Кирил Йорданов събра всички пред залата и ги увери, че има достатъчно места във Варна и след обстоен анализ и преценка клубът ще получи терени, където ще могат да бъдат обучавани талантите.

--- ole-bg.com

вторник, септември 26, 2006

"Соколите" започнаха тренировки

Футболистите на Спартак проведоха днес първи тренировки за тази седмица. В събота те постигнаха третата си победа в първенството, надигравайки с 2:1 у дома Берое (Стара Загора). Този път обаче, за разлика от мачовете с Рилски спортист и Славия, възпитаниците на Мирослав Миронов най-вероятно няма да вземат премии. Това е следствие от поражението с 1:5 от Ботев (Пловдив) преди две седмици. Финансови стимули ще бъдат раздадени само ако състезателите покажат добра игра при гостуването си на Локомотив (София) в неделя.
На днешното следобедно занимание присъства президентът Иван Славков. С най-сериозна контузия продължава да е полузащитникът Боби Георгиев, който бе здраво наритан от притивниковите футболисти в последните срещи. С по-леки травми са Ивайло Василев, Иван Вълков и Боби Илиев, а Станимир Георгиев е настинал.
По последни информации ключовете за новия автобус на "соколите" ще бъдат връчени в четвъртък в Пловдив на изпълнителния директор Пламен Михов и администратора Румен Димов.

--- ole-bg.com
"СПАРТАК" вдига нов стадион за 10 000 фенове, влага 12 милиона евро ?!?

Общинският съветник от ДПС Иван Славков, който е президент на ПФК "Спартак" обяви, че фирмата му "Барет ауто" е готова да инвестира между 10 и 12 милиона евро в изграждането на чисто нов стадион "Спартак" с капацитет за 10 000 зрители. Построяването на игрището и стадиона ще започне веднага след приключването на родното футболно първенство, уточни съветникът-бизнесмен. Докато върви градежът футболистите
щели да тренират на резервно игрище.
Размерът на инвестицията в "Спартак" Славков обяви пред колегите си от комисията по собственост и стопанство, след като те одобриха създаването на акционерно дружество между Община Варна и "Барет ауто". Целта на смесеното АД е възстановяването и ползването на спортен комплекс "Спартак" по предназначение, гласуваха съветниците. Общинският дял в компанията ще бъде под формата на апортирана земя. Теренът е 3920 кв.м. Според експертната оценка на три вещи лица стойността на имота е 3 2020 000 лв. На сесията в четвъртък Общинският съвет трябва да избере свой представител в АД-то и двама членове на Съвета на директорите. Пак в четвъртък се очаква градският парламент да потвърди решението си за проекта "Ледена пързалка и лекоатлетическа писта" на територията на зали "Локомотив. Заради спорен терен там Общината ще трябва да апортира в дружеството вместо досегашните 73 дка, 69 568 кв. м, пише в-к "Местен 24 часа".

--- varna-sport.com
20-годишен юноша на ЦСКА подсили Спартак

20-годишният полузащитник Румен Трифонов ще играе за варненския Спартак през новия сезон, стана ясно вчера. Той е юноша на ЦСКА, а освен това е играл и за Конелиано. Трифонов е от няколко дни в морската столица и се очаква да подпише договор. Има вариант младокът да играе за “соколите” още тази неделя, когато тимът гостува на участника в турнира за Купата на УЕФА Локомотив (София). Старши треньорът на варненци Мирослав Миронов даде два дни почивка на подопечните си след успеха над Берое. Днес той събира състезателите за двуразони занимания от 10 и от 16 ч. С контузия продължава да бъде Боби Георгиев, който излезе на инжекции срещу старозагорци. През тази седмица редовната пресконференция на Мирослав Миронов няма да бъде в четвъртък, а в петък от 12 ч., предвид това, че срещата с “железничарите” е в неделя. Стана ясно, че спартаковци ще се придвижат до столицата с луксозното ново превозно средство. Рейсът, който бе закупен от новия съсобственик Иван Динов, вече е на варненското пристанище, но шофьорът на клуба
заминава за София. Там той ще мине двудневен курс във фирмата, която произвежда возилата и се завръща във Варна.

--- pozvanete.bg
Николай Станчев изигра мач №301 в “А” група

Капитанът и играещ помощник-треньор на Спартак (Вн) Николай Станчев прехвърли 300-те мача в “А” група и в събота срещу Берое излезе за 301-ви път на терена в двубой от елитната футболна група на България. В кариерата си той е играл за два клуба от първия ешелон - за Черноморец (Бургас) и за варненските “соколи”, като е вкарал общо 24 гола.
Станчев дебютира за “акулите” на 8 август 1992 г. при гостуването на Берое, завършило 1:1. За бургазлии полузащитникът изиграва общо 54 мача, в които вкарва 7 попадения. През първия си сезон в “А” група Станчев изиграва 29 срещи, в които се разписва три пъти, а през следващия шампионат е точен четири пъти в 25 мача. Ето и сезоните му в Спартак - 1995/96 (29 мача, 2 гола), 1996/97 (25/4), 1997/98 (27/1), 1998/99 (14/0), 1999/00 (11/1), 2000/01 (23/0), 2001/02 (32/4), 2002/03 (24/3), 2003/04 (28/1), 2004/05 (27/3), 2006/07 (7/0).
В България има над 75 футболисти с над 300 мача в “А” група, като освен Николай Станчев само Малин Орачев все още се състезава. С най-много двубои е Марин Бакалов - 454, следван от Динко Дерменджиев (447) и В. Апостолов (444).
Станчев има шанс да стане и футболистът с най-много срещи в “А” група в клубната историят на Спартак. За сега №1 е покойният Илия Кирчев с 271, докато настоящият капитан на “соколите” е с 247.

--- pozvanete.bg

неделя, септември 24, 2006

Спартак обърна с 2:1 Берое у дома

Варненският Спартак постигна победа и в третия си домакински мач за сезона, след като надигра Берое с 2:1. Успехът обаче не дойде никак лесно, тъй като "соколите" трябваше да обръщат резултата от 0:1, а накрая старозагорци се надпреварваха да пропускат да се разпишат в мрежата на Генко Славов. Теренът на стадиона на варненци бе много тежък за игра заради излялият се дъжд в последните дни.
Още в осмата минута възпитаниците на Илиан Илиев стигнаха до попадение. След центриране от корнер Ваня Дзаферович бе оставен непокрит на далечната греда и се разписа от близо с глава - 0:1. Домакините тръгнаха да връщат попадението и първият по-сериозен удар бе на Диян Кателиев, който в 15-ата минута от 22-23 метра стреля и Стоян Ставрев изби в корнер. Усилията на "соколите" бяха възнаградени 10 минути по-късно. ИЗлезлият на инжекции в този мач Боби Георгиев нахлу отляво в наказателното поле, финтира много добре един защитник и стреля. Ставрев изби, но намиращият се наблизо Иван Вълков вкара топката в мрежата. В 41-ата минута възпитаниците на Мирослав Миронов отново ликуваха. При една много добра атака Владислав Василев получи топката около границата на наказателното поле и с едно докосване изведе сам срещу вратаря Ники Филипов, който не срещна проблеми да направи 2:1. Гостите остро претендираха за дузпа при извеждащия пас, но главният съдия Ангел Ангелов посочи центъра. Всъщност през целия мач и от двата лагера имаха сериозни претенции към съдийската бригада Ангелов, Гаврилов, Станчев.
След почивката футболистите на Спартак бяха по-прибрани, а особено след преполявавенето на времето Берое се настани в половината на домакините. В последните 10-ина минута гостите стигнаха до куп чисти положения. На два пъти резервата Митев пропусна да изравни като в единия случай топката срещна гредата, а в другия мина на сантиметри от левия страничен стълб. Здравко Тодоров също на два пъти затрудни Генко Славов, но той спаси ударите му. В последните секунди на срещата реферът Ангелов отново предизвика бурно негодувание от лагера на "соколите", след като при смяната на Боби Георгиев със Стоян Ненов, вдигна жълти картони и на двамата.

Спартак (Вн) - Берое 2:1
- Спартак: Славов, Н. Ненов, Пейков, Тодоров, Арангелов, Б. Илиев, Кателиев, Н. Филипов (46 Радомиров), Б. Георгиев (90 Ст. Ненов), Вълков (76 Н. Станчев), Вл. Василев
- Берое: Ставрев, П. Колев (46 Минчев), К. Иванов, Дзаферович, Харизанов, Киров (64 Митев), Тодоров, Списич, Лопеш, Куоки, Заков (71 Г. Иванов)
- Голмайстори: Вълков (25), Н. Филипов (41); Дзаферович (8)
- Съдия: Ангел Ангелов
- Жълти картони: Радомиров, Б. Георгиев, Ст. Ненов; Заков, Харизанов, Киров, Дзаферович
- Стадион "Спартак" - 1000 зрители

--- ole-bg.com


Миронов: Спечелихме грозна победа

Наставникът на Спартак Мирослав Миронов остана доволен след победата на соколите над Берое, с което варненци на практика изпълниха програма максимум на този етап. Специалистът обаче отрече, че отборът му не е бил физически подготвен, след като през второт полувреме на мача старозагорци натикаха домакините в наказателното им поле. "Знаехме, че Берое е добър отбор и се опитва да играе бърз футбол. Неслучайно казах на момчетата, че това ще е най-тежкия ни мач. Допуснахме леко от статично положение да ни вкарат гол. След това се върнахме в мача с 2 гола и контролирахме играта донякъде. Не съм нареждал да се прибираме отзад през втората част. Гостите имаха превъзходство и както можеше да победим ние, така и те можеха да вземат 3-те точки. Спечелихме грозни 3 точки, но нека не забравяме с каква нагласа тръгна Спартак преди сезона. Дано на полусезона да имаме достатъчно точки за средата на таблицата. Има доста неща, които да решаваме, но и това ще стане. Не искам да споменавам съдийството и няма да коментирам арбитрите. Пълни глупости са, че ни липсва физическа подготовка и затова Берое ни натисна през второто полувреме. Така ли беше в мача със Славия, когато ги пресирахме постоянно и изтъвахме няколко гола. Това си е до качествата на самите футболисти. Има си психология. Играеш толкова, колкото ти позволи съперника", каза след мача той.

--- ole-bg.com


Илиан: Един ден Ангеловците няма да ги има в съдийството


Илиан Илиев прие тежко загубата на тима му от Спартак. Бившият национал видя доста грешки на арбитъра в мача Ангел Ангелов, както и хората в целия щаб на старозагорци. "Поздравявам футболистите си за играта. Ние бяхме по-добрия отбор на терена и не заслужавахме да загубим. Грешката на страничния съдия при втория гол реши мача. Аз им казах и на момчетата, че рано или късно Ангеловци, Славчевци и Вълчевци ще бъдат махнати от съдийството и ще ни оставят да решаваме на терена кой е по-добър. Доволен съм от момчетата. Искахме да спечелим мач и навън. Днес показахме, че имаме качества да го направим. Съдията ощети и нас и Спартак. Не може да вдигне 3 минути продължение и да пробяга 60 метра, за да покаже 2 жълти картона на домакините. Ами ние изгубихме 2 минути от прдълженията. Не знам дали ще подаваме жалба. Няма смисъл, нали подадохме веднъж. Същият съдия ни отмени 2 гола при гостуването на Марек", коментира той.

--- ole-bg.com


Боби Георгиев: Време е да започнем да печелим точки и навън

Полузащитникът на Спартак (Вн) Борислав Георгиев изигра поредния си силен мач за Спартак и бе в основата на опасните атаки към вратата на Берое, въпреки че излезе невъзстановен от контузия. "Постигнахме много трудна и изключително важна победа. Теренът бе тежък и това повлия на играта. Освен това Берое е много силен отбор, показаха го и днес. Но в крайна сметка ние имахме повече желание от тях и смятам, че заслужено стигнахме до победа. Бяхме длъжни да бием след тежката загуба в Пловдив. Досега спечелихме и трите си домакинства, но вече е време да започнем да взимаме точки и навън. Смятам, че следващите ни мачове го позволяват. Досега гостувахме на силни отбори, а вече освен на Локомотив (Сф), имаме на тимове от нашата черга. Излязох контузен в този мач. Исках да помогна на отбора. Каквото можах направих. Колкото до жълтия картон, който получих при смяната, смятам, че не е заслужен. Аз играх контузен цял мач, болеше ме крака и затова вървях по-бавно", заяви за www.ole-bg.com Боби Георгиев. Той получи травма и в този мач, като бедрения му мускул бе раздран. След срещата той няколко минути си слагаше лед на крака в съблекалнята.

--- ole-bg.com


Иван Вълков: Постигнахме "програма максимум"

Нападателят на Спартак Иван Вълков за пореден път се разписа за тима в мача с Берое. Той отбеляза първото попадени във вратат на старозагорци след добавка през първата част. "Представихме се добре и успяхме да победим. През второто полувреме се затворихме. Играхме на контри, а и терена бе разкалян. Важното е, че бихме Берое. Мисля, че победата бе част от програма максимум за нас. Мисля, че ще успеем да спечелим нещо и в мачовете като гости, но ще видим. Трябва да бием докрая у дома", каза Вълков.

--- ole-bg.com


Илиев: След почивката бе по-важно да не пуснем гол, отколкото да вкараме

футболист на Спартак (Вн) Боян Илиев бе доволен от успеха и определи съперника като един от силните в България. "Заслужена победа. През първото полувреме играхме силно, въпреки отпускането в началото, което ни коства гола. После успяхме и да обърнем резултата. През второто полувреме за нас бе по-важно да не пуснем гол, отколкото да вкараме. Берое е от добрите отбори в България и трите точки срещу тях са много важни", каза Илиев, който често бе ритан от съперниковите футболисти.

--- ole-bg.com


Генко Славов: Показахме характер

Вратарят на Спартак Генко Славов заяви, че са се сбъднали очакванията в отбора, че срещата с Берое ще е тежка. "Очаквахме, че това ще е най-трудното ни домакинство след мача със Славия. Берое е силен тим, намира се в период на подем след успеха си над Литекс. Лошо е, че получихме ранен гол, но след това показахме характер и успяхме да обърнем двубоя. Ние се бяхме надъхали много за успех в тази среща, след тежката загуба от Ботев с 1:5 миналата седмица. През първото полувреме надиграхме гостите, но след почивката, и по-точно в края на срещата, можехме и да изпуснем победата. Затова сме много щастливи, че успяхме да запазим аванса си. Не е било в тактиката ни да се дръпнем назад след почивката и да пазим резултата. Просто Берое е силен тим", заяви за www.ole-bg.com Славов, който спаси отбора си в няколко инфарктни ситуации.

--- ole-bg.com


Ники Филипов: Във всеки мач ще е трудно

Нападателят на Спартак Николай Филипов вкара победния гол при успеха с 2:1 срещу Берое. На полувремето обаче той бе заменен от Тодор Радомиров, заради контузия. "Труден мач, явно са по-добър отбор. Неслучайно биха досега Литекс и Черно море, а и в първия кръг в Дупница доколкото знам съдиите са им отнели победата. Мачът бе битка от първата до последната минута. Но така ще е - постоянно ще е трудно, в "А" група сме все пак. Няма лесни съперници, няма как да биеш с по 5:0. При нас имаше напрежение след загубата от Ботев и трите точки ни дойдоха добре. Колкото до гола, който вкарах, не мога да коментирам дали има засада. Аз видях, че ще ми подават топката и тръгнах напред. Не мога да гледам съдията какво ще направи. Ако вдигне флага ще спра, ако не го вдигне си продължавам, това е", заяви Филипов.

--- ole-bg.com


Стоян Ненов с жълт картон за неправилна смяна

Защитникът на Спартак (Вн) Стоян Ненов заяви, че е бил информиран от съдията Ангел Ангелов (на снимката), че е получил жълт картон за "неправилна смяна". Както е известно, той бе декориран заедно с Боби Георгиев в 90-ата минута, когато полузащитникът трябваше да напусне терена, но вървеше бавно към тъчлинията. "Това ми обясни рефера - неправилна смяна. Повярвай ми, нямам представа какво може да означава това нещо и за първи път го чувам", каза специално за www.ole-bg.com Ненов.

--- ole-bg.com

петък, септември 22, 2006

Спартак и Берое са се били по 21 пъти

Берое дебютира в “А” група през 1954 г., а при домакинството си на Спартак прави 0:0. “Соколите” бият в ответния мач с 2:0 (Георги Арнаудов и Христо Нанов). Преди 54-ият двубой двата тима имат по 21 победи, а 11 са равенствата, при обща голова разлика 68:62 в полза на варненци. Като домакин Спартак има 16 успеха, 8 равенства и 3 загуби (49:19). 2:0 е най-често срещаната домакинска победа на “соколите” - общо пет пъти. Най-големите разлика в полза на варненци са 4:0, 5:0 и 6:0, като най-убедителната е последната през 1976/77, когато Тодор Попов и Иван Петров се разписват по два пъти, а Ботьо Малинов и Красимир Венков - по един. Берое печели първата си победа във Варна чак при десетото си гостуване, но тя е с 4:0. 1:1 четири пъти, 0:0 три пъти и 2:2 през сезон 2004/05, като Ники Станчев единствен от сегашните играчи е вкарвал на Берое, и то два пъти. Валентин Станчев има пет попадения срещу старозагорци.

--- pozvanete.bg


В Спартак се разминаха с глоби за резила в Пловдив

Ръководството на Спартак няма да глобява играчите за резила в Пловдив. В миналия кръг на първенството варненци загубиха с катастрофалното 1:5 от "канарчетата". "Няма да има глоби на този етап, но все пак, когато всичко ти е наред, е съвсем естествено да има санкции. При нас нещата са строго индивидуални.Предстои ни поредният тежък мач срещу Берое. Трябва да сме изключително мобилизирани, цяла седмица работим върху възвръщане на самочувствието на момчетата. Старозагорци показаха, че набират скорост, като имат и млад и амбициозен треньор в лицето на Илиан Илиев. Най-важно за нас е да внимаваме много в мачовете у дома, защото се вижда, че навън трудно печелим точки. Също важно нещо е футболистите да си вземат поука от първото полувреме в мача с Ботев и да не допускат такова бездушие", коментира наставникът на "соколите" Мирослав Миронов.

--- ole-bg.com


Шансовете на Боби Георгиев да играе срещу Берое са 50:50

50:50 са шансовете на халфа на Спартак Борислав Георгиев да играе в мача срещу Берое в събота. Играчът пропусна гостуването на Ботев в Пловдив поради травма, а до момента в лагера на "соколите" правят всичко възможно да го възстановят. "Нямаме незаменими играчи, но Боби е ценен за нас. Боян Илиев и Нено Ненов също имат проблеми, надявам се да се оправят до мача. Утре пак имаме тренировка и тогава ще решаваме кой ще попадне в групата за мача", каза наставникът на варненци Мирослав Миронов.

--- ole-bg.com

четвъртък, септември 21, 2006

Тодор Радомиров: Нямаме избор, бием Берое

Таранът на Спартак Тодор Радомиров за пореден път изрази оптимизъм, както го е правил преди всички мачове на "соколите". Нападателят е твърдо убеден, че варненци ще хвърлят 100 процента от потенциала си срещу Берое в събота - шампионатен мач от VII кръг на А група.
"При последния ни мач срещу Берое в А група направихме 2:2. Първо гостите ни поведоха, а ние направихме пълен обрат за 2:1. В 90-ата мин. обаче старозагорци ни изравниха. Мисля, че е време да ги бием. Няма 6-5, скачаме здраво за 3-те точки. Аз вече като играч имам победа над новия треньор на беройци - Илиан Илиев. Беше наставник на Черно море, когато ги бихме през есента на 2004 г. на нашия стадион, като дори вкарах победния гол. Защо да не запиша втори успех срещу него? Ако бием Берое, а в следващото ни домакинство - Черноморец, ще бъдем далеч по-спокойни. За мача с Ботев в миналия кръг не искам да коментирам нищо. Поведоха ни с 4 гола до почивката и това е", каза голаджията.

сряда, септември 20, 2006

Генко: Нямаме друга алтернатива освен победа над Берое

Вратарят на Спартак (Вн) Генко Славов очаква много труден мач срещу Берое тази събота. Той обаче е категоричен, че нищо друго освен победата, не устройва неговия тим след поражението с 1:5 от Ботев в предния кръг. "Претърпяхме много тежка загуба. Това реално погледнато беше първия ни шанс да вземем точки навън. За съжаление не успяхме при първия опит. По-лошото е, че и играта ни бе доста слаба. Затова трябва да забравим за поражението и да се реабилитираме с победа над Берое у дома. Много ще е трудно, те са добър отбор. Достатъчно говори победата им над Литекс предния кръг. Но ние трябва да взимаме максимума от домакинствата си и затова трите точки са задължителни", заяви за www.ole-bg.com Генко.
Той и другият вратар Георги Арнаудов заедно с наставника си Илко Станчев тренираха отделно от полевите играчи на днешното сутрешно занимание. Защитникът Нено Ненов е с лека травма, но ще се възстанови до съботния мач със старозагорци. Боян Илиев и Боби Георгиев също са с травми, като при последния все още не е ясно дали ще е на линия за срещата от седмия кръг.

Ангел Ангелов бе назначен за главен съдия на двубоя от седмия кръг на "А" група Спартак (Вн) - Берое (СтЗ). Срещата е в събота (23 септември) от 17 ч. във Варна.

--- ole-bg.com

вторник, септември 19, 2006

Румен Димов респектиран от играта на Берое срещу Литекс

Администраторът на Спартак (Вн) Румен Димов е наблюдавал на живо победата на Берое над Литекс с 2:1 в неделя, разкри изпълнителния директор на клуба Пламен Михов. Старозагорци са следващия съперник на "соколите" в шампионата, като мачът е в събота от 17 ч. в морската столица. "Румен каза, че Берое са много сериозен отбор. Нямат слаби постове. Трябва обаче да ги надхитрим. Очаква ни люта битка, която на всяка цена трябва да спечелим. Вярвам, че ако се мобилизираме и се хвърлим така, както срещу Славия, победата ни е в кърпа вързана", заяви Пламен Михов.
Той продължава да е разочарован от загубата с 1:5, която Спартак допусна при гостуването си на Ботев в Пловдив. "Много слабо първо полувреме. През второто момчетата се разиграха, но вече беше късно. Ботев рано откри резултата, а и публиката ги окрили допълнително. Навън няма лесно. В следващото ни гостуване на Локомотив (София) също ще ни е много тежко", добави бившият футболист на "соколите" от края на 70-те и началото на 80-те години.
На облекчен режим продължават да се готвят контузените Боби Георгиев и Боян Илиев, а травми имат още Иван Вълков и Диян Кателиев. В клуба се надяват те да се възстановят до събота, за да могат да вземат участие в срещата с Берое, чийто треньор е легендата на другия варненски клуб Черно море Илиан Илиев.

--- ole-bg.com

понеделник, септември 18, 2006

Спартак отнесе петица от Ботев под тепетата

Тодор Радомиров вкарва от дузпа за Спартак при 0:5. Футболист на домакините вади биберон от шортите си при единия гол

След хубавата домакинска победа на Спартак (Вн) над Славия, футболистите бяха обляни със студен душ в Пловдив. В среща от шестия кръг на “А” група “соколите” бяха разпиляни с 5:1 от Ботев. Мачът в града под тепетата се игра пред около 2000 зрители.
Варненските футболисти играха съвсем различно от това, което показаха срещу Славия седмица по-рано и Ботев стигна леко до успеха. Дормушали Саидходжа откри още в 9-ата минута с удар отблизо след много добър пас на Георги Какалов. Малко по-късно отново Какалов центрира добре и Аврамов с удар от аутлинията направи 2:0. Георги Какалов вкара третия гол в 26-ата минута, като го посвети на своя син, носещ неговото име. Той демонстрира радостта си като изкара биберон от шортите си и го лапна. В 36-ата минута Анастас Петров наказа бившия си тим, покачвайки на 4:0, като това окончателно довърши гостите. Борислав Караматев намери бившия “сокол” на линията на наказателното поле и той прехвърли Генко Славов.
След почивката отново надмощието бе за домакините, които чрез Димов в 65-ата минута направиха разликата убийствена. Освен това Анастас Петров и Бомбов имаха добри възможности за попадение, но Генко Славов бе на поста си. В 83-ата минута Спартак направи загубата по-малка, след като Тодор Радомиров намали от дузпа.
Похвала заслужава варненската агитка, наброяваща 15-20 души. Феновете не спряха да подкрепят своите любимци, дори когато резултатът набъбна до 5:0.
В следващия кръг Спартак посреща Берое и ще гони задължителни три точки.

Ботев (Пловдив) - Спартак (Варна) 5:1

- Ботев: Арсов (63 Станев), Василев, Божков, Караматев (50 Тимонов), Гаров, Аврамов, Видолов, Какалов, Петров (72 Кръстев), Саидходжа, Минев
- Спартак: Славов, Ненов, Пейков, Тодоров, Арангелов, Илиев (46 Радомиров), Кателиев (46 Радулов), Филипов (80 Пекин), Вълков, Василев, Станчев
- Голмайстори: Саидходжа (9), Аврамов (25), Какалов (27), Ан. Петров (37), Димов (65); Радомиров (83 дузпа)
- Жълти картони: Какалов; Василев, Радомиров
- Съдия: Александър Костадинов
- Стадион “Христо Ботев” - 2000 зрители

--- pozvanete.bg


Миронов: Ако можех, щях да сменя 10 на почивката

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов бе много разочарован от тежката загуба на неговия тим в Пловдив. “Заслужена победа за Ботев. Не приличахме на себе си. Нямахме нищо общо с отбора, победил Славия миналия кръг. Бих извършил десет смени на почивката, ако ми позволяваше правилникът. Толкова бездушна игра не съм очаквал от моите футболисти. Единствено Владислав Василев се бореше, но сам не можеше да направи нищо. Победата на домакините е напълно заслужена, но и ние им помогнахме, като не оказахме никаква съпротива. Не може да се говори за бойкот от страна на футболистите към мен или ръководството на клуба, защото няма за какво. Смятам да проведа индивидуални разговори с всеки един от момчетата. Спартак (Варна) има по-сериозен потенциал, показа го в някои мачове, сигурен съм, че ще го показва и занапред. Все пак добре е, че сбъркахме като гости, а не вкъщи. Това ще ни е за урок”, заяви Миронов на пресконференцията.
Той не можеше да разчита в тази среща единствено на Боби Георгиев. Полузащитникът, който показва добри игри от началото на шампионата, е с надут глезен и Миронов се надява да може да разчита на него срещу Берое тази събота.

--- pozvanete.bg

петък, септември 15, 2006

3-ма "соколи" под въпрос за мача с Ботев

3-ма са футболистите на Спартак, които са под въпрос за гостуването на варненци в Пловдив на Ботев. Борислав Георгиев, Диян Кателиев и Иван Вълков се оплакват от различни травми, като шансовете и на 3-мата да играят в предстоящия двубой са 50:50. "Имаме още една тренировка, на която ще преценим с точност на кого ще можем да разчитаме за мача с "канарчетата", каза по този повод наставникът на варненци Мирослав Миронов. Друг притеснителен момент за специалиста е това да не би подопечните му да се главозамаят след успеха над Славия в миналия кръг на първенството. "Цяла седмица работим върху това. Нормално е след успеха над "белите" самочувствието ни да е приповдигнато, но все пак трябва да подхождаме с необходимата концентрация във всеки мач. Ако играем правилно и се движим по терена както трябва, то успехите ще дойдат. За мен това е най-важното, което изисквам от играчите си. Дори и на 80% от възможностите си да играем, пак ще съм доволен, ако момчетата изпълняват тактическите указания", коментира Миронов. За отбора на Ботев наставникът се изказа доста ласкаво на пресконференцията вчера. "Пловдивчани нямат нищо общо с отбора от миналата година. В тима има сплав от опитни и млади футболисти. Коцето Видолов е цял отбор. Лилчо Арсов също е много силна фигура. Като прибавим и младите играчи, то се вижда, че Ботев резонно може да заеме мястото си в средата на таблицата. Искам да се представим добре срещу този съперник. Всеки да изпълни съвестно поставените му задачи", завърши той. "Соколите" тръгват утре в 13 ч. за Града под тепетата, където няма да имат тренировка. Варненци дори са предвидили да направят разходка в Пловдив като средство за подобряване психическата стабилност на играчите.

--- ole-bg.com


Иво Димов влиза в игра срещу Берое

Халфът Иво Димов ще се завърне на терена по-рано от предварителните прогнози, стана ясно вчера. Първоначално от щаба на Спартак мислеха, че талантът ще бъде готов за игра за IX кръг на А група с Черноморец (Бургас, София), но с оглед на темповете на подготовка на играча от треньорския щаб вярват, че той ще е готов за игра доста по-рано. Както е известно, техничарят се готви по индивидуална програма, съставена от наставника на "соколите" Мирослав Миронов. "Твърде вероятно е Иво да е готов за домакинството ни на Берое в следващия кръг на първенството. До момента той се готви съвестно и наваксва в подготовката си. В началото на идната седмица Иво започва тренировки с топка наравно с отбора", коментира старши треньорът на варненци.

--- ole-bg.com

четвъртък, септември 14, 2006

Пламен Михов: Видолов и Саидходжа са най-опасни в Ботев

Според изпълнителния директор на Спартак Пламен Михов отборът има всички шансове да се поздрави с точка или три при визитата си в Пловдив, но само ако играе както срещу Славия. "Ако играем така както като бихме Славия, няма да си тръгнем надиграни от Пловдив. Другото основно нещо е да обезвредим двамата най-добри футболисти на "канарчетата" - Костадин Видолов И Саидходжа", заяви за www.ole-bg.com изпълнителния директор на спартаковци.

--- ole-bg.com


Спартак пътува до Пловдив за последно със стария рейс

Отборът на Спартак ще пътува за последен път със стария си клубен автобус, съобщи изпълнителния директор Пламен Михов. Както е известно, новият съсобственик на "соколите" Иван Динов закупи нов рейс с всички екстри за 200 хиляди лева, който пристигна във вторник в София. Леко забавяне с регистрацията обаче ще отложи пристигането на возилото във Варна за следващата седмица и така в петък тимът пътува за Пловдив със стария автобус.
Старши треньорът на варненци Мирослав Миронов продължава да изпитва проблеми с контузени състезатели. Халфовете Боби Георгиев и Диян Кателиев са с подути глезени, а нападателят Иван Вълков има проблеми с коляното. Най-сериозно е положението на дългокосия техничар, чието участие срещу Ботев е под въпрос.

--- ole-bg.com

вторник, септември 12, 2006

Раздадоха премии в Спартак за победата над Славия

Положителните емоции след победата над Славия продължиха за футболистите на Спартак (Вн) и днес. Отивайки на стадиона състезателите бяха зарадвани с премиите, които ръководството им раздаде за победата над "белите". "Отново се уверихме, че ръководството е коректно в обещаването на премии. Така беше и когато победихме Рилски спортист с 3:1, така е и сега. В малко родни клубове премиите се получават 24 часа след успеха", заяви футболист от отбора.
Няколко от играчите обаче се оплакват от контузии. Боби Георгиев, Иван Вълков и Диян Кателиев стиснаха зъби и играха с травми по време на двубоя със Славия, но сега ще тренират облекчено в продължение на 2-3 дни. Наставникът Мирослав Миронов се надява да може да разчита на тях в гостуването на Ботев в Пловдив тази събота.

--- ole-bg.com


Пламен Михов: Благодаря на Влади Василев за добрата игра

Изпълнителният директор на Спартак Пламен Михов остана изключително доволен от показаното от тима в мача срещу Славия. Бившият футболист обаче противно на очакванията изрази и благодарностите си за добрата игра на нападателя Владислав Василев, който направи уникален пропуск на празна врата в мача. "Искам специално да му благодаря. През целия мач той водеше атаката на отбора. Няма значение, че е изтървал такова положение, на всеки се случва. Много съм доволен от успеха, защото мачът бе със съдбоносно значение за нас - зависеше накъде ще тръгне отбора. Вижда се, че работим в правилна посока и се надявам да се представяме все по-добре. Всички в клуба заслужават само добри думи", коментира развълнуваният Михов."

--- ole-bg.com


"Соколите" поляха победата в 4as Pik

Футболистите на Спартак (Варна) поляха победата над Славия с 1:0 в елитния варненски поп-фолк клуб 4as Pik. Най-щастлив беше голмайсторът Иван Вълков, който донесе трите точки на "соколите". Изненадващо беше отсъствието на ексцентричния футболист Иво Димов.
Резидент диджеят на 4as Pik DJ Теди Джорджо поздрави специално момчетата и им пожела да донесат още много футболна радост на варненските фенове. Купона продължи до ранни зори с микса от най-доброто на Балканите, поднесен от DJ Теди Джорджо и DJ Chocolate.

--- ole-bg.com

понеделник, септември 11, 2006

“Соколите” изпуснаха да разгромят Славия

Варненци с биха 1:0 с гол от дузпа на Иван Вълков. Боби Георгиев, Николай Филипов и Владислав Василев изпуснаха още.

Варненският Спартак записа втората си победа в това първенство, след като надигра с 1:0 Славия в мач от петия кръг на “А” група. Така спокойно може да се каже, че “соколите” са взели максималния си брой точки досега, тъй като в първите четири кръга гостуваха на Литекс, Левски и ЦСКА, срещу които загубите са в графата предвидени.
Варненци надиграха тотално “белите” и можеха да се поздравят и с доста по-голям успех. Още в първите минути Николай Филипов бе изведен сам срещу вратаря, но се засуети и падна в наказателното поле. Малко по-късно Боби Георгиев стреля опасно отдалеч, но топката срещна тяло на защитник. В 12-ата минута Георгиев бе намерен много добре от Диян Кателиев, но не можа да намери добре топката от точката на дузпата. В следващите 20-30 минути футболистите на Спартак имаха на три пъти основателни претенции за дузпа. Главният съдия Христо Ристосков обаче не посочи бялата точка. Той все пак стори това минута преди почивката. Топката се удари в ръката на Асен Караславов и реферът вече не можеше да не свири дузпа. Зад коженото кълбо застана Иван Вълков, който не сгреши, въпреки че Емил Петров уцели ъгъла - 1:0.
След почивката отново футболистите на Спартак бяха пълни господари на терена. Те на няколко пъти създадоха опасни ситуации пред Петров. Най-опасното положение бе създадено от “белите”. Костадин Джамбазов върна много неудобна топка към вратаря си и към нея тръгна Владислав Василев. Вратарят тръгна да избива с глава, но Василев го надскочи и се озова сам на празна врата отдясно на атаката. Ударът на нападателя обаче не бе точен и топката срещна гредата. Малко по-късно Ники Филипов с глава отблизо нямаше шанс и коженото кълбо мина покрай гредата.
Така “соколите” вече имат шест точки, а в следващия кръг гостуват на Ботев (Пд).


Спартак (Вн) - Славия 1:0

- Спартак (Вн): Славов, Тодоров, Ненов, Пейков, Арангелов, Б. Илиев, Б. Георгиев (76 Радулов), Кателиев, Н. Филипов, Вл. Василев (85 Радомиров), Вълков (64 Станчев)
- Славия: Ем. Петров, Мечечиев (68 Найденов), Джамбазов, Караславов, Вл. Иванов, Рангелов (75 Хр. Петров), Стойков, Ил. Илиев, Н. Петров, Симонович (37 Лазаревски), Колев
- Голмайстор: Иван Вълков (44 дузпа)
- Жълти картони: Станчев, Кателиев; Мечечиев, Лазаровски
- Съдия: Христо Ристосков
- Стадион: “Спартак” - 2000 зрители

--- pozvanete.bg



Миро Миронов: Мачът бе рубикон за нашия отбор

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов бе много доволен от трите точки. “Това бе най-силният ни мач от началото на първенството. Радвам се, че победихме много силен отбор, какъвто е Славия. Отбор без загубен мач досега, с добри състезатели, добър треньор и добра организация. Момчетата се раздадоха, движеха се правилно, създадоха хубави положения. Можехме да победим по-убедително. Вижда се, че от полувреме на полувреме играем все по-добре. Този двубой беше рубикон за нас. От него зависеше дали ще тръгнем нагоре към средата на таблицата, или ще останем в долната част на класирането. Смените бяха принудителни. Боби Георгиев и Иван Вълков имаха разтежения през седмицата. Дано да отшумят в близките дни и те да са готови за гостуването ни на Ботев в Пловдив”, заяви Миронов.
Стана ясно, че Николай Станчев не е започнал като титуляр, тъй като е бил на сватба в събота. “Така е, Ники някой път ще започва, друг път - не. Важното е, че когато влезе е полезен за отбора”, добави специалистът.
“Заслужена победа за Спартак. Смятам, че не показахме играта от първите ни мачове. Тогава футболистите се раздаваха във всичките минути, докато днес (бел.ред. вчера) не беше така. Не заслужавахме победата. За глоби не мога да говоря. Имаме си вътрешен правилник, в който е упоменато абсолютно всичко относно завършека на нашите мачове”, коментира наставникът на Славия Ратко Достанич.

--- pozvanete.bg



Боби Георгиев: С 1:0 е най-сладко да победиш

Футболистите на Спартак (Вн) бяха изключително доволни след края на срещата със Славия. “Да биеш с 1:0 е най-сладко”, заяви Боби Георгиев. “През седмицата се готвихме здраво за срещата, тъй като отлично знаехме, че ни предстои труден мач със сериозен съперник. Победата за нас бе задължителна. Можехме да вкараме още голове, да бием по-убедително, но така с 1:0 е най-сладко”, коментира за “Позвънете Новини” техничният полузащитник.
“Получи се здрав мач. Славия е много силен отбор и затова победата ни е много ценна. Можехме да бием с по-голяма разлика, не ни дадоха и 2-3 дузпи. Но в крайна сметка е хубаво, че спечелихме трите точки”, заяви защитникът Нено Ненов.
Вратарят Генко Славов пък изрази задоволството си, че в дефанзивен план Спартак играе все по-силно. Стражът изведе отбора с капитанската лента вчера и бе стабилен при няколкото ситуации пред неговата врата. “Много добре играем отзад. Със защитниците си партнираме отлично, вече синхронът между нас става много добър. В атака също нещата са добре, видяхте колко положения създадохме днес. Имахме претенции и за дузпи, които обаче не ни бяха дадени”, заяви Славов. В 35-ата минута той бе съборен при въздушен двубой от футболист на Славия и падна лошо. “Няма проблем. Имам добра подготовка и знам как да падам. Поради тази причина не получих контузия”, обясни любимецът на агитката на “соколите”.

--- pozvanete.bg

събота, септември 09, 2006

Миронов: Първенството за нас започва с мача срещу Славия

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов обяви, че очаква много труден домакински мач на своя отбор срещу Славия. Срещата от петия кръг на "А" група е в неделя от 17 ч., а главен съдия е Христо Ристосков. Наставникът, който е бивш състезател и треньор на "белите", смята, че съперникът има хомогенен състав със сплав от опитни и млади футболисти, който заслужава да бъде веднага след четирите ни евроучастника в класирането.
"Предстои поредният труден мач за Спартак. Славия е един сериозен и доказан отбор, който е без загуба досега - с три равенства и една победа. Имат хомогенен състав с добър треньор в лицето на Ратко Достанич. Наред с младите им футболисти, Славия успя да привлече опитни състезатели като Саша Симонович, Владо Иванов и Илия Илиев. На този отбор най-много му приляга да бъде на пето място в класирането, веднага след четирите ни евроучастника. Но всеки тим има слаби страни. Славия може да се изненада сама във всеки един момент, но до този момент са постоянни в изявите си", коментира Миронов.
"С финансовото стабилизиране на клуба сме длъжни да отговорим на терена адекватно на нашите собственици. Излизаме и играем, нека по-добрият да победи. През изминалите две седмици се готвихме усърдно за тази среща. Наблегнахме на всички компоненти на играта. Играхме и контрола срещу Каварна, в която си направих изводите на кой мога да разчитам и на кой не. Трябва да се раздаваш във всеки един момент на терена, независимо срещу кого играеш и с какъв заряд е мача", обясни специалистът.
Според Миронов, първенството за Спартак започва именно с двубоя срещу Славия. "Аз казах и преди време, че в първите мачове ще се обиграваме. За наша радост първенството започна така, че резултатите могат да се приемат за нормални. За всеки отбор в средата на таблицата или дори в нейния край може да се очаква, че ще загуби с по 0:3 като гост на Литекс, Левски и ЦСКА и ще победи със същия резултат у дома Рилски спортист", заяви Миронов.

--- ole-bg.com


Миронов изготвил 10-дневна тренировъчна програма на Иво Димов

10-дневна тренировъчна програма е получил завърналият се в Спартак (Вн) Иво Димов от старши треньора Мирослав Миронов. Както е известно, преди седмица ексцентричният халф подписа за една година договор със "соколите" и се очаква да навлезе в необходимата форма около осмия или деветия кръг на "А" група.
"Дадох 10-дневна програма за тренировки на Иво. Той е достатъчно опитен и сериозен футболист и ще помогне на отбора. Няма да следя как си изпълнява програмата, тъй като му имам доверие. Дори и да не достигне времевите ми изисквания, не мисля, че това ще е проблем. В един мъжки разговор двамата се разбрахме Иво да помогне на отбора, когато аз и той почувстваме, че е готов. Става дума да е готов физически, тъй като психически той е готов, а и притежава необходимата рутина", обясни Миронов.

--- ole-bg.com


Наставникът на Спартак доволен от съдийството този сезон

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов заяви, че през този сезон съдийството в България е вдигнало реномето си. "Разбира се, недоволни винаги ще има, особено в малките клубове. Но в първите кръгове се видя, че с някои изключения, родните арбитри си вършат добре работата. Това може би се дължи и на по-доброто заплащане. Сега вече те няма да рискуват да залитват по единия или другия отбор", смята наставникът на "соколите".

--- ole-bg.com

петък, септември 08, 2006

"Соколите" ще се кипрят с нов автобус за гостуването на Ботев

За мача от VI кръг на А група Ботев - Спартак (б. а. - на 16 септември) играчите и треньорите на варненци ще се возят в нов автобус. Возилото пристига в София на 12 септември. В столицата превозното средство ще бъде изрисувано с клубните емблеми, а на 14-и трябва да пристигне във Варна. Цената на возилото е 200 000 лв., които са осигурени лично от новия финансов благодетел на "соколите" Иван Динов. Автобусът ще бъде оборудван с плазмени телевизори, климатици и всички екстри, които да осигурят необходимия комфорт за пътуванията на футболистите и треньорското ръководство.

--- ole-bg.com


Пускат в продажба фланелки и шорти на Спартак

От ръководството на Спартак (Вн) обявиха, че идната седмица ще пристигнат поръчаните 300 екипа, които ще се продават на феновете. Екипът включва фланелка и шорти, цената ще бъде 32 лв., а производството е на италианската фирма Роял. През октомври пък ръководството на "соколите" ще поръча на същата фирма и артикули на феновете, като по идея на клубното пресаташе Силвия Николова и дамите сред привържениците на Спартак ще могат да си купят фенски принадлежности. Какви ще бъдат засега, остава в тайна, съобщиха от клуба.

--- ole-bg.com

понеделник, септември 04, 2006

ИВО ДИМОВ се връща в "Спартак", подписва за 1 година

Халфът Иво Димов ще подпише в понеделник едногодишен договор със "Спартак" (Вн). Преговорите с ветерана започнаха в сряда и завършиха с успех. Той и 19-годишният бразилец Антонио Мартиньо ще са последните двама нови футболисти. За кариоката има запазен час при нотариус, тъй като сключва първи трудов договор. Старши треньорът Мирослав Миронов обаче до късно снощи мисли
дали да вземе Антонио в състава. Трансферният пазар затвори и понеделникът е последният ден. Бразилецът е пратен в "Спартак" от "Локомотив" (Пд) и след година ще се върне при "черно-белите" по договор
сключен между двата клуба. Заплатата му ще се плаща от Пловдив, но разходите му за хотел и храна са около 50 лева на ден.

--- varna-sport.com
Спартак прави 1:1 с Калиакра в контрола

Спартак (Вн) завърши наравно 1:1 с Калиакра (Каварна) в контролна среща играна пред около 250 зрители във Варна. Старши треньорът на "соколите" Мирослав Миронов пусна в игра общо 20 футболисти като единствени на терена не се появиха капитанът и играещ помощник-треньор Николай Станчев и контузените Иван Вълков и Йонко Пейков. За Калиакра също поради травми не играха ексфутболистите на варненци Живко Бояджиев и Иван Караджов. Първи минути с епита на Спартак записа бразилецът Маркос Антонио Да Соуса-Маркиньос (на снимката). Той бе на терена около 70 минути, в които остави много добри впечатления с техничната си игра. Маркиньос обаче напусна накуцвайки игрището, след като няколко пъти бе фаулиран от футболисти на гостите. "Кариоката" ще бъде привлечен в състава на варненци, заяви Мирослав Миронов след срещата. Маркиньос, който е пратен от Локомотив (Пд), ще подпише първи професионален договор със Спартак, тъй като "железничарите" нямат квота за чужденци извън европейския съюз. След една година обаче бразилецът ще бъде върнат на Локо (Пд).
Варненци откриха резултата още в 8-ата минута. Диян Кателиев се измъкна зад защитата на каварненци, стигна до аутлинията, откъдето върна топката към Тодор Радомиров. Нападателят стреля от 15-ина метра, но топката се удари в ръката на Стефан Славов. Радомиров застана зад бялата точка и не сгреши - 1:0. Първото полувреме ще се запомни освен с гола и с около 10-те засади вдигнати на футболисти на "соколите".
След почивката двата отбора отново не предложиха нищо интересно, освен червеният картон, който Нено Ненов получи, и голът на Георги Георгиев. Защитникът на Спартак бе декориран на два пъти в жълто при една ситуация заради апострофи към рефера Ивайло Попов. Георгиев пък се разписа красиво от пряк свободен удар от 25 метра за нарушение именно срещу него. До края двата тима създадоха по едно голово положение, но пропуснаха.

Спартак - Калиакра 1:1
- Спартак: Славов, Н. Ненов, Ст. Ненов, Тодоров, Арангелов, Б. Илиев, Радулов, Кателиев, Да Соуса, Вл. Василев, Радомиров (Арнаудов, Н. Филипов, Г. Филипов, Пекин, Ст. Георгиев, Б. Георгиев, Маринов, Кирчев, Иво Василев)
- Калиакра: Добрев, Славов, А. Димитров, Д. Димитров, Станков, Кискинов, Йонков, Желев, Божилов, Станчев, Г. Георгиев (К. Димитров, Христов, Павлов, Галинов, Андонов, Иво Георгиев, Иванов, Венков)
- Голмайстори: Радомиров (8); Г. Георгиев (66)
- Жълти картони: Н. Ненов, Ст. Ненов; Славов, Йонков
- Червен картон: Н. Ненов (52)
- Съдия: Ивайло Попов
- Стадион "Спартак" - 250 зрители

--- ole-bg.com


Иван Динов гледа Спартак - Калиакра

Новият съсобственик на Спартак (Вн) Иван Динов изгледа контролната среща с Калиакра от официалната ложа на клубния стадион. Той се появи на трибуната след почивката и седна до спонкора Руси Динков, който е и основният виновник Динов да подаде ръка на Спартак.
Междувременно стана ясно, че Иван Вълков и Йонко Пейков ще бъдат възстановени от контузиите си до другия уикенд. Тогава "соколите" посрещат Славия в мач от петия кръг на "А" група.

--- ole-bg.com


Миронов недоволен, видял на кой може да се разчита

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов бе много недоволен от играта на своя тим срещу Калиакра. Той призна, че мачът е бил грозен и че си е направил изводите на кого ще разчита и на кого не оттук нататък. "Въобще не съм доволен от мача. Но това го очаквах. Предварително знаех, че ще е така, исках да видя на кой ще мога да разчитам занапред. Пуснах всички футболисти в игра долу-горе по едно полувреме и си направих изводите. Стана грозен мач, развалиха ми тренировката", заяви Миронов след срещата. Веднага след последния съдийски сигнал, специалистът събра състезателите за кратък разбор и им нареди да направят няколко обиколки.
На въпрос дали е харесал бразилския офанзивен халф Да Соуса, Миронов отговори: "На първо четене има качества, но играе изолирано. Трябва му малко време за адаптация, да влезе в тактическата схема и т.н. Иначе е на 19 години. Ще подпише първи професионален договор с нас, но след една година трябва да сме коректни и да го върнем на Локомотив (Пд)".
Той показа респект към отбора на Славия, с който Спартак играе у дома след седмица. "Славия е добър отбор и досегашните резултати са доказателство за това. Ще ни е много трудно", коментира треньорът.

--- ole-bg.com

петък, септември 01, 2006

Спартак ще купува бразилски офанзивен халф

Ръководството на Спартак ще закупи бразилецът Антонио Маркуш. Офанзивният халф е на 19 години и ще подпише първия си професионален договор със "соколите". Той идва от Локомотив (Пд), като документите му вече са оправени и варненци трябва само да го картотекират в БФС.
"Соколите" ще изиграят контрола днес с тима на Калиакра. Тя е с начален час 17 и ще се проведе на стадион "Спартак". Под въпрос за проверката са Иван Вълков, който страда от болки в адукторите, и Йонко Пейков, който има проблеми с ахилеса.

--- ole-bg.com