четвъртък, март 31, 2005

Иво Димов отново в игра, Спартак бие с мъка Девня

Дългоочакваното завръщане на Иво Димов на терена най-после се състоя. Вчера ексцентричният полузащитник игра 55 минути за Спартак в контролната среща с Девня, играна в Чернево. “Соколите” постигнаха трудна победа с 1:0 като единственото попадение вкара Диян Кателиев в 68-ата минута от дузпа. Диян Делев спъна Николай Съботинов и реферът посочи бялата точка. За спартаковци по едно положение пропуснаха Съботинов и Мирослав Петров, а за Девня неточни бяха Георги Костадинов и Мартин Димов. През второто полувреме Тончо Стефанов от Спартак се контузи в глезена и отпада за неделния мач с ЦСКА.
“Не съм доволен от показаното на терена. Исках да изпробвам тактиката за мача с ЦСКА. Имам 2-3 въпросителни около състава, които ще изясня до неделя. Дотогава ще бъде картотекиран Иво Димов”, заяви след мача наставникът на “соколите” Румен Димов.

Девня - Спартак 0:1
Девня: Добрев, Владимиров, Стойков, Симеонов, Бомбов, Ан. Георгиев, Февзи, Димов, Делев, Костадинов, Щерев (Марков, Целов, Йомов, Календеров, Пенев, Т. Георгиев) Спартак: Арнаудов, Михайлов, Радев, Ковачев, Илиев, Ст. Петров, Станчев, Ценов, Кателиев, Димов, Ст. Георгиев (Николов, Хасан, Каров, Раданов, Лазаров, Дянков, Филипов, М. Христов-Сопотчанина, Съботинов, Т. Стефанов, М. Петров) Голмайстор: Кателиев (68 д)


Антон Генов ще свири мача Спартак - ЦСКА

Българският топрефер Антон Генов бе определен за главен съдия на двубоя от 20-ия кръг на “А” група между Спартак и ЦСКА. Срещата е в неделя от 15 ч. във Варна.

--- pozvanete.bg

сряда, март 30, 2005

Над 100 полицаи в охраната за неделя

Над 100 полицаи ще се грижат за реда на стадион "Спартак" и около него по време на неделния двубой "Спартак" - ЦСКА. Вътре в стадиона ще има и цивилна охрана от 26 души. Охраната е завишена, тъй като мачът е рисков. От сутринта в неделя по градските улици ще дебнат патрулки, за да не позволят на "червените" ултраси да правят поразии. За лидера ще викат над 500 негови фенове от София, Варна и околните градове. Билетите за тях остават 3 лева и ще се продават на касата до "Проектанска".

--- chernomorie.info.bg
Промяна в ултиматума при “соколите”

Ръководството на Спартак е променило условията си в дадения ултиматум за премирането на отбора, научи “Позвънете Новини”. Преди седмица бе обявено, че “соколите” трябва да спечелят 10 точки в предстоящите пет мача, за да получат премии. Вчера обаче бе взето решение целта да бъде изпълнена, но в следващите шест срещи. За последните пет кръга пък спартаковци трябва да вземат пет точки. С този актив според клубните шефове отборът ще остане в групата.
Вчера на стадион “Спартак” бе спряна и водата. Както е известно, от две седмици в съблекалните и в клубното барче няма ток, поради което играчите трябва се къпят при боксьорите, където има топла вода. До няколко дни шефовете обещаха задълженията към ВиК и “Енергоснабдяване” да бъдат изчистени, за да има условия за домакинския мач с ЦСКА.
Днес спартаковци играят контролна среща с Девня в Повеляново. Мачът е в 14,30 ч., а в него старши треньорът Румен Димов ще изпробва титулярния състав за срещата с “червените”. Поради тази причина няма да пътува Иван Мартинов, който очаква в четвъртък да бъде решен спорът му с Черноморец (Бс), чиято собственост е.

--- pozvanete.bg


Генко Славов: Щеше да е по-добре, ако Гай играе

Вратарят на Спартак Генко Славов смята, че неговият тим има шансове да направи нещо срещу ЦСКА в неделя. “Шансът е малък, защото ние срещу много по-скромни съперници не постигнахме нищо. Но си мисля, че на нашия терен, на тази нивичка няма да им е лесно на ЦСКА. Този тим е техничен и на футболистите ще им е трудно да си подават. Ако играем с наша топка, ще е още по-голям плюс”, каза Славов.
Според него “армейците” няма да могат да разчитат на най-добрите си играчи. “Най-добри в ЦСКА са Гъргоров и Велизар, а те са контузени. Това, че Гай няма да играе е минус за нас, защото той е груб играч и щеше да направи много фаулове около наказателното си поле”, каза Славов, който няма да играе заради клауза в договора си.
Вратарят е категоричен, че участието на Иво Димов в мача ще е положително за Спартак. “Иво е опитен играч, има сочувствие, хъс. Може да е на години, но така или иначе той се е доказал. Отделно има силен характер, който може да влияе на отбора. Имаме нужда точно от такъв човек, който да посъбуди играчите, за да я има тази агресия”, категоричен бе 23-годишният състезател.
Славов не спести и добрите думи за треньора на вратарите Илко Станчев. “Той е човекът, който ми е помогнал най-много досега. Преди време повярва в мен и държеше да получа шанс. Илко е много голям професионалист. Тактически е много добре подготвен, познава играчите от цялата “А” група. Постоянно гледа касети, чете, опитва се да се усъвършенства”, каза Генко.

--- pozvanete.bg

вторник, март 29, 2005

Иво Димов излиза срещу ЦСКА, Трънчо аут до лятото

До петък Иво Димов ще бъде картотекиран в Спартак до края на работната седмица, съобщиха за “Позвънете Новини” от клуба. Днес наставникът Румен Димов му праща документите в Българския футболен съюз. Няма обаче никакъв вариант за картотека на Траян Дянков преди да му изтече договорът в края на сезона. Причина за засечката са проблеми с документите на играча от Локомотив (Пд). Дянков ще продължи да тренира със “соколите” до лятото.
Трайно контузеният в рамото Марко Палавестрич ще бъде възстановен до 20 дни и ще може да влезе в игра, съобщиха от медицинския щаб. В сряда от 15 ч. Спартак играе контрола с Девня на стадиона в Повеляново.
В същото време се разбра, че защитникът на ЦСКА Ибрахима Гай ще пропусне гостуването на тима си на Спартак, съобщава официалният сайт на “армейците”. Двубоят от 20-ия кръг на родната “А” футболна група ще се играе в неделя от 15 часа. Сенегалецът страда от болки в левия крак и продължава да тренира на облекчен режим. Припомняме, че двубоят през есента на стадион “Българска армия” завърши с абсолютен разгром за гостите с 0:6.
Вчера “червените” проведоха възстановителна тренировка на клубната база в Панчарево. В заниманията се включи и Амиран Муджири, който лекуваше разтежение. На Емил Гъргоров предстои в сряда контролен преглед, на който ще стане ясно доколко ръката му е заздравяла. Участие в двубоя във Варна абсолютно сигурно няма да вземе и младокът Герасим Заков

--- pozvanete.bg

петък, март 25, 2005

Налагат Владо Мирчев в Спартак

Владислав Мирчев ще бъде налаган в титулярния състав на Спартак, научи “ОЛЕ-БГ”. Ръководството на отбора е видяло в младия нападател огромен потенциал. От друга страна Владо Мирчев е също сред потенциалните младежки национали, които Спартак ще има съвсем скоро. ”ОЛЕ-БГ” пръв написа, че двама играчи на “соколите” (Георги Филипов и Славик Раданов) ще попаднат в младежката гарнитура веднага след срещата на “трикольорите” с Унгария. Мирчев също е вариант за селекцията, с което съвсем логично ще вдигне и цената си на пазара.

--- ole-bg.com


Мартинов пред трансфер в Русия

Нападателят Иван Мартинов може да заиграе в руски клуб от лятото, научи "ОЛЕ-БГ". 24-годишният футболист е желан от втородивизионния Химки. Проспериращият тим от Подмосковието ще изпрати покана до Мартинов за проби през лятото. Ако той ги премине успешно, руснаците ще му предложат тригодишен договор със солидна заплата.
От три месеца варненецът тренира със Спартак, но все още не е разтрогнал договора си с бургаския Черноморец. През следващата седмица се очаква Апелативната комисия на Българския футболен съюз трябва да вземе окончателно решение по казуса със Слави Костенски, Петър Кюмюрджиев и Мартинов, които опитаха да разтрогнат договорите си с "акулите" преди два месеца. Първоначално те скъсаха договорите си по вина на клуба на Арбитраж, но впоследствие бе насрочена графологична експертиза на техните подписи под договорите с Черноморец. Вече има становище от експертите, направили експертизата, така че на заседанието се очаква Апелитавната комисия окончателно да се произнесе.

--- ole-bg.com

сряда, март 23, 2005

“Соколите” бият с гол на Каров, играят още 2 мача

Спартак победи с 1:0 Черноморец (Бяла) в контролна среща, играна пред 50 зрители в морската столица. Единственото попадение в срещата отбеляза защитникът Калоян Каров в 89-ата минута. Преди това “соколите” удариха два пъти гредата чрез Филипов от фаул и Владо Мирчев, а веднъж удар на Ники Станчев мина на сантиметри над напречната греда. Началото на мача закъсня с 20 минути, тъй като нямаше съдия. В последния момент дойде Ивайло Попов, а негови помощници бяха известният привърженик на “соколите” Красимир Генчев и домакинът на стадиона и бивш футболист на тима Ради Радомиров.
След срещата наставникът на Спартак Румен Димов заяви, че в момента гардът на неговите футболисти е паднал заради трите поредни загуби. “Основната ми работа в следващите десет дни е да убедя момчетата да повярват във възможностите си. С ръководството решихме да бъдат наложени глоби, тъй като е нормално сред три поражения да има санкции. Глобите важат както за футболистите така и за мен и моя помощник”, каза Димов. Утре спартаковци ще играят срещу Светкавица от 15,30 ч. на клубния стадион, като има вариант за още една контрола в сряда.
- Спартак - Черноморец (Бяла) 1:0
- Спартак: Арнаудов, Михайлов, Лазаров, Радев, Б. Илиев, Ст. Петров, Станчев, Кателев, Раданов, Г. Филипов, Ст. Георгиев (46 Славов, Палавестрич, К. Каров, М. Христов-Малкия, Хасан, М. Христов-Големия, Съботинов, Стефанов, Мирчев)
- Черноморец: Колев, Мустафа, Косев, Н. Каров, Михов, М. Любенов, Л. Любенов, Илиев, Сираков, Ицков, Чобанов (46 Маринов, Киряков, Божков, Маринчев)
- Голмайстор: Калоян Каров (89)
- Съдия: Ивайло Попов
- Стадион “Спартак” - 50 зрители

--- pozvanete.bg


Калоян Филатов спря с футбола на 28 години

Ще оперират Иван Караджов, нападетелят пропуска остатъка от първенството

Защитникът на Спартак Калоян Филатов сензационно обяви, че се отказва от футбола. Това стана вчера, преди контролната среща на “соколите” с Черноморец (Бяла). Бившият футболист на Добруджа, Черно море и Беласица е едва на 28 години. Филатов заяви, че прекратява кариерата си по семейни причини. “Дойде при мен и ми обясни, че иска да се откаже поради семейни причини. Благодари на мен и момчетата за съвместната работа и ни пожела успех в битката за оставане в “А” група”, обясни старши треньорът на спартаковци Румен Димов.
Филатов подсили в Спартак в началото на настоящото първенство, след като разтрогна с Беласица. До петия кръг той не игра, тъй като не бе картотекиран, но след това взе участие в почти всички срещи на тима, в които се представи на много високо ниво.
Междувременно стана ясно, че Иван Караджов ще пропусне останалите мачове до края на сезона. Нападателят скъса мускул и ще се наложи да претърпи операция. Той се възстановяваше над три месеца след контузия, получена през есента. В срещата с Родопа Караджов излезе като титуляр, но още в 32-ата минута получи травмата и бе принудително заменен. Старши треньорът на “соколите” Румен Димов бе изключително разочарован от този факт. “Много разчитах на Иван Караджов, но за съжаление той ще пропусне остатъка от шампионата. При гостуванията разчитаме на контраатаки, а той е бърз футболист и щеше да ни върши отлична работа”, каза Димов.
Въпреки че вчера се появи на терена, все още не е напълно възстановен Георги Филипов. Нападателят има дискова херния и вчера бе на терена едно полувреме. Марин Ценов пък въобще не игра, тъй като преди няколко дни му биха десетина инжекции в кръста.
Румен Димов разкри, че съществува минимална вероятност Траян Дянков да бъде уреден с права за срещата с ЦСКА. Халфът има проблеми с документите си и ако не бъде уреден за Спартак, само ще тренира с отбора до лятото.

--- pozvanete.bg


Пускат тока на стадион “Спартак” до няколко дни

Токът на стадион “Спартак” ще бъде пуснат до два-три дни, разкри за “Позвънете Новини” членът на Управителния съвет на едноименния клуб Иван Славов. Вчера той проведе разговор с президента Иван Славков, след което отиде до “Електроснабдяване”. Спартаковци имат задължения в размер на 6000 лева за тока на стадиона, но са се разбрали да ги изплатят разсрочено. Токът е спрян от една седмица, тъй като първите две вноски са били забавени. Славов разкри още, че лицензионната комисия на БФС за стадионите е дала някои препоръки на ръководството на “соколите” за подобрения на стадиона. “Направиха обширен оглед и ни увериха, че стадионът е в приемливо състояние, но ни отправиха няколко препоръки, свързани с официалната ложа и някои от другите сектори”, каза Славов. Той призна, че всичките периоди, в които е бил в управата на Спартак правят общо 30 години. В тях нито един пък “соколите” не са изпадали.

--- pozvanete.bg
ТРАЯН ДЯНКОВ няма да играе в "Спартак", 10 инжекции за Ценов

10 инжекции в таза на Марин Ценов забиха лекари във Варна, за да вдигнат халфа на "Спартак" на крака. Така Ценов ще играе срещу ЦСКА на 3 април. Пропадна вариантът "соколите" да картотекират Траян Дянков. Причината е непоправим административен проблем. Халфът ще тренира с родния си клуб до лятото, а след това ще мисли за нов отбор. Президентът Иван Славков потвърди, че Румен Димов
остава треньор, а засега глоби на футболистите не са налагани, пише в-к "Черноморие".

--- varna-sport.com
“Соколите” глобени за слабите резултати

Лицензионната комисия на БФС инспектира стадион “Спартак”, от клуба спокойни

Всички футболисти на Спартак ще бъдат глобени заради слабите резултати и незавидното място в класирането. Това решение взеха вчера на среща помежду си президентът на клуба Иван Славков и треньорският щаб начело с Румен Димов. Сумите, с които трябва да се бръкнат футболистите не бяха разкрити. От предстоящия мач с ЦСКА нататък в Спартак ще се работи по нова схема на премиране на състезателите, а освен това са набелязани мерки за излизане от кризата. Футболистите са уверили ръководството, че са видели грешките си, съгласни са със санкциите и са обещали да се стегнат и да постигнат набелязаната цел - оставане в групата. Също вчера стадион “Спартак” бе инспектиран от лицензионната комисия към Българския футболен съюз. Експертите огледаха пейките, терена и цялостната инфраструктура. Заключението не стана ясно, но от щаба на Спартак увериха, че нищо не ги притеснява. Както е известно, преди месец директорът на варненската лицензионна комисия Петър Пасев обяви, че един от секторите на клубното съоръжение на “соколите” не отговаря на изискванията, тъй като там има предмети, които могат да се използват с недобра цел, тоест камъни и могат да се получат много неприятни инциденти. Тогава той заплаши, че ако Спартак не вземе мерки, ще затвори стадиона. След разговор с президента Иван Славков обаче, Пасев промени решението си.
Днес спартаковци ще играят контролна среща с Черноморец (Бяла) от 15,30 ч. на клубния си стадион. Поради контузии твърдо срещата пропускат Иван Караджов и Калоян Филатов. Иво Димов пък заяви за “Позвънете Новини”, че също не се чувства готов за проверката. “Съществува вариант да играя в другата контрола, която ще е в събота, но има време дотогава”, каза ексцентрик №1 в родния футбол. Стана ясно, че най-вероятно Траян Дянков няма да играе в Спартак през пролетния полусезон. Той обаче ще поддържа форма със “соколите” до края на шампионата.

--- pozvanete.bg

понеделник, март 21, 2005

РУМЕН ДИМОВ настоява за наказание на 26 играчи

Всичките 26 футболисти на варненския "Спартак" трябва да
бъдат наказани. Това настоява треньорът на тима Румен Димов. Той ще направи разбор на представянето на всеки футболист на тренировка и в мачовете. Анализът ще бъде прочетен лично на играчите и според него ще има предложения за глоби. Димов обяви, че той също носи вина и е готов да поеме своята част от наказанието. Президентът на клуба Иван Славков обаче е на мнеие, че е рано за глоби, въпреки загубата 0:4 от "Родопа". Босът обяви, че няма да прави промени и в спортно-техническия щаб на отбора. В сряда "Спартак" излиза за контролен мач
на своя стадион срещу третодивизионния "Черноморец" от Бяла.

--- varna-sport.com
Локо (Пд) дава Траян Дянков на Спартак за мача с ЦСКА

Траян Дянков ще бъде картотекиран в Спартак (Вн) за мача от следващия кръг, съобщиха от варненския клуб. Правата на халфа се държат от Локомотив (Пд). Шампионите са дали съгласието си Дянков да играе във Варна до края на сезона, пише в. “Меридиан Мач”. В следващия мач Спартак приема лидера в „А" група ЦСКА. Картотекирането на Дянков ще бъде първата стъпка на Спартак към оцеляването в елита, надяват се край морето. „Трябва да се вземат сериозни мерки, защото след загубата от Родопа положението става тревожно - коментира треньорът Румен Димов. - Отборът има потенциал, но не може да го реализира. За съжаление с всеки изминал мач се отдалечаваме от голямата си цел - оставане в „А" група. Не казвам, че сме обречени, но ще ни е много трудно."
Един от най-опитните играчи на Спартак Златин Михайлов обаче демонстрира повече оптимизъм след тежката загуба в Смолян. „Не бива да ни отписват. Срещу Родопа стояхме добре на терена до втория гол. Като цяло резултатът не отговаря на
показаното. Сигурен съм, че срещу ЦСКА ще се представим далеч по-добре", заяви Михайлов.

---focus-sport.net

неделя, март 20, 2005

Родопа - Спартак 4:0

- Голмайстори: Любенов (5), Ем. Петков (45+1), Дамянов (48), Учиков (75)
- Стадион "Септември" - 4000 зрители
- Жълти картони: Симеонов, Петев; Ковачев
- Съдия Христо Ристосков
- Родопа: Василев (77 Чавдаров), Вергилов, Дяков, Симеонов, Петков, Божанков, Стаев (46 Филипов), Учиков (78 Дурчов), Петев, Любенов, Дамянов
- Спартак: Арнаудов, Михайлов, Ковачев, Петров, Радев, Илиев, Раданов, Кателиев, Станчев, Караджов (33 Петров), Георгиев (65 Стефанов)

Спартак записа трета поредна загуба и затъна още повече в дъното на таблицата. Варненци бяха разгромени с 4:0 от Родопа пред 4200 зрители на стадион "Септември" в Смолян. Още в 5-ата минута преотстъпеният от Левски Любомир Любенов откри резултата. Ивайло Петев отправи силен удар по земята, топката се удари в лявата греда на пазената от Арнаудов врата и Любенов я довкара в мрежата. В даденото от съдията продължение на първата част Дамянов изведе отлично Емил Петков и той направи 2:0. При тази ситуация обаче останаха съмнения, че Дамянов си е повел топката с ръка.
Домакините започнаха вихрено и втората част като още в първата й минута направиха резултата класически, този път чрез Дамянов. Стефан Учиков оформи крайния резултат в 75-ата минута. Тимът от Смолян обяви след срещата , че посвещава победата на своя спомоществовател Тодор Батковк, който днес има имен ден.
В следващия кръг "соколите" посрещат ЦСКА. Мачът е на 2 април, тъй като през следващата седмица има почивка в шампионата заради световната квалификация България - Швеция.

- Ангел Станков, треньор на Родопа:
Спартак е млад и техничен отбор, но допусна много грешки. Благодарим им, че играха открито, за да можем и ние да играем футбол. Съжалявам за изпуснатите 5-6 положения, които бяха според мен доста сериозни. С колегата Румен Димов сме живели две години в една стая и сме играли заедно, но за съжаление съдбата ни изправи един срещу друг и всеки трябва да се бори, за да оцелее.

- Румен Димов, треньор на Спартак :Тежка загуба за нашия отбор. Разочароваха ме много футболисти. Поемам и аз вината, след като отборът има потенциал и не може да го реализира. За съжаление с всеки изминал мач се отдалечаваме от целта си, а именно да останем в "А" група. Много ще ни е трудно, но не казвам, че сме обречени.

- Злати: Продължаваме да се борим, трябват ни 12-13 точки
Защитникът на Спартак Златин Михайлов продължава да е оптимист, че Спартак ще запази мястото си в групата, въпреки трите поредни загуби и тежката програма до края на шампионата. Известният с прякора си Чиро Ферара футболист, бе категоричен, че отборът на Родопа с нищо не е надиграл "соколите". "Вкараха ни четири гола след статични положения. И четирите ситуации станаха след изпълнения на корнер. За втория гол имаме сериозни претенции, тъй като Даскалов си поведе топката с ръка. През втората част и ние имахме голови положения. Резултатът не отговаря на случилото се на терена. Родопа с нищо не ни превъзхождаше", заяви за "ОЛЕ-БГ" Злати.
Според него Спартак се нуждае от 12-13 точки, за да запази мястото си в групата. "Продължаваме да се борим. Вярно е, че трябваше да откраднем нещо от гостуванията на преките ни конкуренти, сред които са Пирин и Родопа, но все пак имаме още шансове. До края на първенството остават много мачове и не губим надежда. Трябват ни 12-13 точки, които са реално постижими", каза Михайлов.

--- www.ole-bg.com & 7sport.net

събота, март 19, 2005

РУМЕН ДИМОВ: "За да оцелеем ни трябва поне точка в Смолян"

Родопа посреща от 15 ч. Спартак (Вн) в пряк сблъсък за оцеляване в “А” група. Отборът на Ангел Станков показва подобрена игра от началото на пролетния дял и феновете в Смолян се надяват на убедителна победа. Старши-треньорът на варненци Румен Димов ще може да разчита на всичките си играчи с изключение на Георги Филипов и Марко Палавестрич, които не са напълно възстановени. Пропадна и картотекирането на Траян Дянков, с чиито документи има проблеми. АНГЕЛ СТАНКОВ:
“Футболната общественост в страната явно гледа с добро око на работата ни в Родопа. Затова сега на всяка цена трябва да бием в директен сблъсък за измъкване от дъното варненския Спартак. Хубаво е, че слънцето изсуши терена в Смолян и вече тренираме на стадион "Септември", вместо всеки ден да пътуваме до Рудозем. Няма да подценим съперника, чакам да действаме отново умно, агресивно, интелигентно, с пълно себераздаване. Тогава трите точки са ни в кърпа вързани".
РУМЕН ДИМОВ: “Нашият шанс е да печелим точки срещу преките ни конкуренти за оставане в “А” група. Затова се надявам да имаме успех в Смолян. Играчите са мобилизирани и дано имаме късмет в този мач”.
Вероятни състави според "Фокус спорт":
РОДОПА: Василев, Симеонов, Дяков, Вергилов, Петков, Кръстев, Стаев, Божанков, Петев, Любенов и Редовски.
СПАРТАК (ВН): Славов, Радев, Ковачев, Зл. Михайлов, Илиев, Ст. Петров, Станчев, Раданов, Ст. Георгиев, М. Петров и Ценов.
СЪДИЯ:Христо Ристосков, асистенти Крум Стоилов, Николай Марко

--- varna-sport.com

петък, март 18, 2005

Надъхаха “соколите” с пари преди мача в Смолян

Ръководството на Спартак зарадва вчера футболистите като им раздаде заплатите за месец февруари, съобщава в-к."Позвънете новини". Пари не получиха само новите играчи на отбора. Това е така, тъй като когато останалите състезатели са взимали двете заплати за ноември и декември преди две седмици, новопривлечените са получили възнагражденията си за януари и февруари. Ръководството е изплатило всички заплати на играчите като остана да им даде трите премии за победите над Видима-Раковски, Марек и Беласица. Спартаковци излизат поне за една точка в гостуването си на Родопа в събота. Старши треньорът на варненци ще може да разчита на всичките си подопечни, с изключение на Георги Филипов и Марко Палавестрич, които не са напълно възстановени от травмите си. Пропадна и картотекирането на Траян Дянков, с чиито документи има проблеми. “Соколите” на всяка цена трябва да си тръгнат поне с частичен успех от Смолян, тъй като Родопа им е пряк конкурент в борбата за оставане в групата. “Нямаме друг избор. Само с добри резултати в гостуванията на преки конкуренти можем да си помогнем и да останем в “А” група. През есента Родопа ни победи във Варна с 1:0, но тогава много от играчите не бяхме картотекирани и смолянчани стигнаха леко до успеха. Дано домакините ни подценят и късметът да е с нас”, заяви за “Позвънете Новини” Калоян Филатов.

--- pozvanete.bg

сряда, март 16, 2005

Проблеми с документите спират Дянков за Смолян

Проблеми с документите спират картотекирането на Траян Дянков в Спартак, съобщиха за в-к."Позвънете новини" от спортно-техническия щаб на клуба . Повече подробности обаче не бяха разкрити, като само бе уточнено, че десният защитник ще бъде картотекиран следващата седмица. Дянков е собственост на Локомотив (Пд), но шампионите го преотстъпиха без финансов иск на “соколите” до лятото. Капитанът и играещ помощник-треньор на варненци Николай Станчев пък е болен от грип, но от клуба увериха, че той ще е готов за изключително важния мач с Родопа в събота. Иван Караджов също се завърна в групата, докато Георги Филипов и Марко Палавестрич остават във Варна. Отборът тренира днес сутринта, а утре преди обяд заминава за Смолян. Старши треньорът Румен Димов бе категоричен, че неговите футболисти започват да излизат от психологическия срив, породен от двете загуби. “Гледаме да забравим пораженията от Пирин и Локо (Пд), за да не допуснем трето. Имаме сили да не си тръгнем победени от Смолян, трябва само момчетата да си повярват”, каза Димов. Той добави, че подготовката на полузащитника Иво Димов върви добре и може съвсем скоро да видим ексцентричния футболист на терена.

--- pozvanete.bg
Иван Караджов в групата на Спартак за двубоя в Смолян

Нападателят на Спартак Иван Караджов ще попадне в групата за предстоящото гостуване на Родопа от 19-ия кръг на “А” група, научи “Позвънете Новини”. Той се възстановяваше в продължение на три месеца от мускулна травма, но вече тренира наравно със съотборниците си и ще може да играе в Смолян. На пълни обороти вчера се готви и Георги Филипов, но по средата на заниманието отново почувства болки в кръста и напусна терена. Младият нападател е с дискова херния. Продължават проблемите на тима извън терена. “Соколите” отново останаха без ток, заради задължения към “Електроснабдяване”. Сумата, която спартаковци трябва да внесат е 6 хиляди лева, но тя може да се погасява и чрез разсрочено плащане. Заради неполучени заплати кубът бе напуснат от дългогодишния лекар д-р Мирослав Купенов. Той бе заменен от д-р Донков, който е травматолог. Въпреки проблемите, “соколите” се заканиха, че ще откраднат поне точка от гостуването си в събота на Родопа, който е пряк конкурент на варненци за оставане в групата.

--- pozvanete.bg

вторник, март 15, 2005

Румен Димов пак оставя отбора за да картотекира

Старши треньорът на Спартак Румен Димов отново ще пропусне последната тренировка на отбора преди важното гостуване на Родопа в Смолян, съобщава в-к."Позвънете новини". В края на работната седмица наставникът ще пътува за София, където трябва да картотекира новото попълнение Траян Дянков. Спартак се договори с Локомотив (Пд) около гостуването на шампионите в морската столица за преотстъпването на десния защитник до лятото. Димов бе принуден да остави подопечните си и преди срещата с “железничарите”, тъй като трябваше да уреди с права за Спартак Николай Съботинов, Славик Раданов и Станимир Георгиев. Както е известно, старши треньорът на “соколите” изпълнява и функциите на администратор и поради тази причина се разкъсва на няколко места. Изпълнителният директор Иван Войчев заяви, че в скоро време клубът няма да назначава администратор, тъй като Румен Димов познавал най-добре правилника на Българския футболен съюз и подробностите около картотекирането. Единственият футболист, когото спартаковци все още не са уредили като техен играч на този етап е Иво Димов.

--- pozvanete.bg


Ахмед Ахмед оценен най-ниско в 18-ия кръг

Бургаският рефер Ахмед Ахмед е получил най-ниска оценка в 18-ия кръг на “А” група. Той има 7,30 за скандалното си ръководене на мача между варненския Спартак и шампиона Локомотив (Пд), завършил 0:2. Неговите асистенти Йордан Видов и Диян Вълков са съответно със 7,40 и 7,70, а четвъртият рефер Красимир Йосифов е оценен със 7,90 от съдийския наблюдател М. Ников. Ахмед тотално подбираше отбора на гостите като първо измисли нарушението, от което стана първият гол на Локо, а след това подмина две дузпи за нарушения срещу нападателя на Спартак Станимир Георгиев. Ахмед свири долу-горе добре през първата част, но на почивката бе сериозно “скастрен” от изпълнителния директор на пловдивчани Емил Наков.

--- pozvanete.bg

понеделник, март 14, 2005

Без травми в Спартак от мача с Локо

В отбора на Спартак няма контузени футболисти след загубата с 0:2 от Локомотив (Пд) в петък, съобщава в-к."Позвънете новини". “Соколите” направиха една тренировка в събота, в която участие взеха едва 12-13 футболисти. Вчера отборът получи почивен ден. За предстоящото гостуване на Родопа в отбора се завръщат Марко Палавестрич и Диян Кателиев. Сърбинът изпусна почти цялата подготовка и първите три мача от пролетта, тъй като изкара рамо по време на една от зимните контроли. Диян Кателиев пък пропусна домакинското поражение от шампиона заради тежък грип. Той все още не е напълно излекуван, но до събота, когато спартаковци играят в Смолян, се очаква да бъде възстановен. Варненци се заканиха да си тръгнат поне с равенство от мача с Родопа. Те се нуждаят спешно от точки, тъй като са на предпоследно място в групата, а програмата им до края на първенството е изключително тежка. През есенния полусезон “соколите” загубиха с 0:1 от Родопа на собствен терен. След срещата в Смолян спартаковци посрещат лидера в групата ЦСКА.

--- pozvanete.bg

събота, март 12, 2005

Марин Ценов: Нека ни бият с футбол, не със съдията

Повече от разочарован след мача Спартак Варна - Локомотив Пловдив халфът на варненци Марин Ценов. Както "ОЛЕ-БГ" вече писа гостите бяха сериозно подкрепени от арбитъра Ахмед Ахмед. "Нямам думи. Локомотив е класен тим. Наистина в този отбор играят страхотни футболисти, но не мога да си обясня защо трява да идват със съдиите си. Нека ни бият с футбол. Нека да ни бият с 5 гола разлика, но все пак и ние полагаме труд. Не да ни режат през цялото време. Не им прави чест на арбитрите ли, на някой друг ли не знам. Това е чиста подигравка с футбола. След такова съдийство просто не ми се говори", заяви за "ОЛЕ-БГ" талантливия полузащитник.

--- www.ole-bg.com
Спартак - Локомотив (Пд) 0:2

- Спартак: Славов, Радев, Ковачев, Михайлов, Б. Илиев, Ст. Петров, Станчев, Ценов (75 Хасан), Раданов, М. Петров (61 Съботинов), Ст. Георгиев
- Локомотив (Пд): Колев, Вл. Иванов, Тунчев, Котев (46 Пасков), Р. Петров, Г. Илиев (46 Христев), Янчевски (76 Хилами), М. Камбуров, Стойнев, Кр. Димитров, Кризманич
- Голмайстор: Камбуров (58, 78)
- Жълти картони: Ковачев, Раданов; Тунчев, Котев
- Съдия: Ахмед Ахмед
- Стадион “Спартак” - 1000 зрители

Спартак загуби с 0:2 домакинския си мач от 18-ия кръг на “А” група с шампиона Локомотив (Пловдив). И двете попадения реализира националът Мартин Камбуров, който вече има 18 попадения и води убедително в листата на стрелците. За успеха на гостите повлия и реферът Ахмед Ахмед, който без да се притеснява подпираше по-силния организационно тим. Мачът се игра пред около 1000 зрители на изключително тежък терен, който почти не позволи на двата отбора да покажат някакви футболни качества. В 11-ата минута Бобан Янчевски можеше да открие за гостите, но Генко Славов парира удара му. Малко след това Георги Илиев се размина с гола, а в 34-ата минута отново Славов спаси Спартак от гол, отбивайки отличен удар на Мартин Камбуров от фаул. В 58-ата минута защитникът на “соколите” Мартин Ковачев се опита да изчисти топката, но Бобан Янчевски в последния момент си пъхна крака между играча и коженото кълбо и следователно бе ритнат. Реферът не се поколеба да отсъди фаул на границата на наказателното поле, но не показа жълт картон на Ковачев, който е задължителен, ако е имало реално нарушение. Мартин Камбуров този път не сгреши и откри резултата. 20 минути по-късно Камбуров бе изведен от резервата Халими между Здравко Радев и Ковачев. Националът пробяга 20 метра с коженото кълбо и го търкулна покрай Генко Славов - 0:2. В последните минути на срещата домакините на два пъти имаха претенции към Ахмед Ахмед за неотсъдени дузпи срещу Станимир Георгиев, втората от които бе 100-процентова.

--- pozvanete.bg


Румен Димов: Дано съвестта на Ахмед Ахмед е все още чиста

Старши треньорът на Спартак Румен Димов не отправи критики към рефера Ахмед Ахмед, въпреки грешките, ощетили неговия тим. “Знаете, че никога не коментирам съдийството. Все пак обаче се надявам, че грешките, които Ахмед допусна, са човешки и не са тенденциозни. Дано съвестта му да е чиста след този мач. Теренът бе много тежък. Ние не играем за първи път при такива условия. Срещу Беласица метеорологичните условия също не бяха добри. За съжаление има понатрупана умора у момчетата, която си пролича днес (б.р. вчера). Не мисля, че Локомотив ни е надиграл с нещо. Смятам, че двата тима се старахме да играем коректно и да се запазим от контузии. Моите футболисти допуснаха някои индивидуални грешки, които се отразиха на резултата”, коментира сред срещата Димов. Според неговия колега Едуард Ераносян реферът Ахмед Ахмед е ръководил добре мача. “Никога не съм коментирал съдийството, няма да го сторя и този път. Все пак не мисля, че Ахмед Ахмед е повлиял с нещо на крайния изход на срещата. Доволен съм от победата и най-вече от себераздаването на моите футболисти, въпреки лошия терен. Футбол нямаше, преобладаваше борбата. Смятам, че победихме заслужено. Поздравявам Мартин Камбуров за двата му гола, но за тях вина имат всички в нашия тим”, заяви Ераносян.

--- pozvanete.bg


Наков към рефера: Забрави ли за кого трябва да свириш?

Изпълнителният директор на Локомотив (Пд) Емил Наков вдигна огромен скандал на главния съдия Ахмед Ахмед на почивката. Наков причака рефера, когато той се прибираше в съблекалнята, и му се разкрещя с думите: Ти забрави ли за кого трябва да свириш, бе ей? Реферът явно доста се уплаши и през втората част започна да свири все повече фаулове пред наказателното поле на “соколите”. При един от тях Мартин Камбуров бе точен. Ахмед не свири и две дузпи за Спартак. Защитникът на варненци Мартин Ковачев бе категоричен, че не е направил фаул срещу Бобан Янчевски в 58-ата минута. “Той се направи на голям хитрец. Аз бях замахнал да чистя топката, а той се появи изневиделица и си сложи крака, точно когато аз замахнах. Това не е фаул, нито един съдия няма да го свири. Ахмед Ахмед обаче доста се уплаши, след като му се накара Емил Наков на почивката и видяхте през второто полувреме как подпираше гостите”, заяви за “Позвънете Новини” Ковачев. Полузащитникът на гостите Иван Кризманич пък определи победата на неговия тим като заслужена. “Теренът бе много лош, но смятам, че заслужено победихме. Пожелавам успех на бившия ми тим Спартак в борбата за оставане в групата. Ние не можем да стигнем Левски и ЦСКА, но мисля, ще успеем да се преборим за третото място”, каза сърбинът.

--- pozvanete.bg


Марин Ценов: Нека ни бият с футбол, не със съдията

Повече от разочарован след мача Спартак Варна - Локомотив Пловдив халфът на варненци Марин Ценов. Както "ОЛЕ-БГ" вече писа гостите бяха сериозно подкрепени от арбитъра Ахмед Ахмед. "Нямам думи. Локомотив е класен тим. Наистина в този отбор играят страхотни футболисти, но не мога да си обясня защо трява да идват със съдиите си. Нека ни бият с футбол. Нека да ни бият с 5 гола разлика, но все пак и ние полагаме труд. Не да ни режат през цялото време. Не им прави чест на арбитрите ли, на някой друг ли не знам. Това е чиста подигравка с футбола. След такова съдийство просто не ми се говори", заяви за "ОЛЕ-БГ" талантливия полузащитник.

--- www.ole-bg.com

петък, март 11, 2005

Войчев: Трябва да бием, но и равен ни устройва

Най-малко трима наши играчи заслужават да играят в голям клуб, категоричен е изпълнителният директор на Спартак

Ръководството на Спартак ще е доволно и на равенство в домакинския си мач от 18-ия кръг на “А” група с Локомотив (Пд), обяви на пресконференция вчера изпълнителният директор на клуба Иван Войчев. Срещата на “соколите” с настоящия шампион ще е днес от 15 ч. в морската столица, а главен съдия е Ахмед Ахмед. “С оглед на класата на съперника, точката ще е успех за нас. Ние обаче излизаме за победа, тъй като ако не сме настроени за три точки, няма как да спечелим дори равенство”, заяви Войчев. Той добави, че охраната на стадион “Спартак” преди, по време и след двубоя ще бъде засилена. “Спартак - Локомотив (Пд) е включен в списъка на БФС с рискови мачове. Така че е нормално охраната да бъде по-многобройна от обикновеното”, каза изпълнителният директор на “соколите”. Според него, най-малко трима футболисти на Спартак имат сили да играят в голям отбор. “Много от момчетата притежават нужните качества, за да играят в голям клуб. Веднага ще ви изброя трима - Марин Ценов, Диян Кателиев и Георги Филипов. Те трябва да се представят добре, за да бъдат забелязани от мениджъри и един ден да заиграят в по-силен тим”, каза Войчев и загатна, че днес на стадиона може да присъстват мениджъри. Запитан дали Тодор Радомиров и Живко Бояджиев могат да се върнат в отбора, Войчев бе категоричен: “Те може да го искат, но няма как да стане. Двамата играеха добре и бяха титуляри, а Тошко дори бе пожелан от ЦСКА. За съжаление те направиха лоша услуга на клуба и самите себе си, когато избягаха и заиграха в незнайно първенство в турската част на Кипър”, каза Войчев. Той обяви, че спартаковци са поискали 100 хиляди лева от ЦСКА за Радомиров, но “червените” са отказали.
Вчера пък старши треньорът Румен Димов бе в София, където картотекира Николай Съботинов, Славик Раданов и Станимир Георгиев. “Знаем, че не е нормално старши треньорът да изпълнява ролята на администратор и да не бъде с отбора си преди така важния мач. Румен обаче познава с най-дребните детайли правилата и изискванията на БФС, така че на този етап няма смисъл да назначаваме администратор”, обясни Войчев.

--- pozvanete.bg


Из архивите Спартак - Локомотив (Пд)

Първата си служебна победа в “А” група Спартак постига срещу Локомотив (Пд). Това става през 1950 г., когато гостите идват нередовни във Варна. След петте поредни загуби срещу Локо, “соколите” изостават в общия баланс - 21 победи, 12 равенства и 26 загуби (76:82). Мачовете край морето са 29, от тях 17 успеха има Спартак, а по 6 са равенствата и загубите (46:18). Като домакини “соколите” най-често печелят с 1:0 - пет пъти. Най-голямата разлика е 5:0 с хеттрик на Христо Марашлиев, а най-резултатния двубой е 5:2 (по две дузпи на Стефан Найденов и Аян Садъков). Последното равенство във Варна (1:1) беше преиграно поради наводнен терен. Локо печели като гост с един гол разлика с изключение на последната победа, която е 3:1. Само Ники Станчев от сегашните играчи има гол в мачовете между двата отбора. Той е точен при победата с 2:1 в Пловдив (1996/97). При най-резултатното равенство 3:3 в Пловдив от последния кръг на сезона 1983/84 Едуард Ераносян прави хеттрик и става голмайстор на групата. Спартак пък свършва трети . Бронзовите медали обаче получава Сливен, загубил във Враца срещу Ботев два кръга преди това, но спечелил служебно заради нередовния футболист Бойко Краев. 16 години по-късно правдата възтържествува и медалите са върнати на варненци.

--- pozvanete.bg


Иво Димов: Връщам се за мача с ЦСКА

Иво Димов ще дебютира за Спартак през настоящия сезон в домакинския мач с ЦСКА от 20-ия кръг на “А” група. Това обяви самият той за “Позвънете Новини”. Ексцентричният полузащитник се готви по индивидуален план, тъй като пропусна целия есенен полусезон заради конфликт с тогавашния треньор Петър Курдов. Преди време Димов игра именно при “червените”. Той обаче все още не е картотекиран в Спартак. Изпълнителният директор на “соколите” Иван Войчев заяви, че клубът не дължи пари на Иво Димов, както футболистът бе казал преди време. Войчев каза също така, че не знае защо Живко Господинов е обявил, че няма нищо общо със Спартак. Както “Позвънете Новини” писа, легендата на клуба, който преди три месеца бе обявен за главен селекционер на Спартак, каза, че вече не е част от Спартак и пожела успех на отбора. “Всички знаят кой е Живко Господинов и че той ще е част от Спартак и след 100 години. Изненадан съм обаче от думите му и не знам от какво са породени”, заяви Войчев. Изпълнителният директор не спомена нищо за факта, че на Господинов все още не му е предложен договор със Спартак

--- pozvanete.bg

четвъртък, март 10, 2005

Балачев: Парирахме желанието на някои играчи да продават мачове

Членът на Управителния съвет на Спартак Бранимир Балачев заяви за "ОЛЕ-БГ", че вече не се притеснява, че някой от футболистите на отбора може да продава мачове. Преди три седмици той бе обявил, че е получил информация за футболист в Спартак, който е склонен да играе симулативно срещу заплащане от противниковите отбори. "Казах това нарочно. Исках да парирам желанието на този човек да продава мачове и сега смятам, че няма такава опасност", категоричен бе Балачев. Той определи като разочароващо представянето на тима в Благоевград и похвали футболистите само за успеха им в мача с Беласица. "Не мога да си обясня загубата от Пирин. Проведохме нормална подготовка, играчите бяха на лагер, получиха и заплатите си. С тази загуба задачата ни за оставане в групата става все по-трудна", каза общинския съветник. Юристът разкри, че турска фирма е предложила да подмени дренажа на Стадион "Спартак". Фирмата поискала 250 хиляди евро за работата и президентът на клуба Иван Славков бил на път да склони.

--- www.ole-bg.com
Спартак дава 250 000 евро за дренаж на стадиона?

Вече нямам нищо общо с този клуб, казва легендата на “соколите” Живко Господинов

Турска фирма е предложила на ръководството на Спартак да подмени дренажа на терена на клубния стадион, съобщава в-к."Позвънете новини". Това разкри вчера членът на Управителния съвет на “соколите” Бранимир Балачев. Цената, която турците са поставили е 250 хиляди евро. “Решението ще вземе нашият президент Иван Славков. Доколкото знам той е склонен да го направи, тъй като дренажът ни е много нужен”, обясни Балачев. Общинският съветник добави, че много фирми са имали желание да вземат участие във финансирането на Спартак. “Някои от тях бяха софийски, но повечето са от Варна и региона. Разбрах също, че и една банка е проявявала интерес да бъде основен спонсор. Само г-н Славков обаче може да прецени кой да му помага. На този етап пари за клуба дават само той и близки до него фирми”, каза членът на управата на варненския тим. Балачев определи като задоволяващо представянето на тима в първия мач от пролетния дял на първенство и като разочароващо във втория. “С оглед на метеорологичната обстановка, за успеха срещу Беласица момчетата заслужават сериозни поздравления. Загубата в Благоевград обаче не мога да си я обясня. Условията сме ги предоставили - футболистите проведоха добра подготовка, ходиха на лагер, получиха си заплатите. Много разчитахме поне на равенство срещу Пирин, но уви. Сега задачата ни за оставане в групата стана много трудна”, коментира Бранимир Балачев.
Междувременно легендата на Спартак Живко Господинов обяви, че вече няма нищо общо с този клуб. Преди два месеца и половина той бе назначен за главен селекционер на “соколите”, но потърсен от “Позвънете Новини” за коментар за новите попълнения вчера, той заяви: “Вече нямам нищо общо с футболен клуб Спартак. Пожелавам успех на клуба в борбата му за оцеляване в групата”, заяви участникът на световното първенство в Мексико през 1986 г., без да разкрие повече подробности за решението си. Вероятната причина за абдикацията му е, че в спортно-техническия щаб на “соколите” не се допитват до мнението му, въпреки че се води част от ръководството. Преди време той бе обявил, че не иска да бъде господин Никой в клуба.

--- pozvanete.bg


Иван Славков се договорил с Петър Пасев за стадиона

Президентът на Спартак Иван Славков окончателно отхвърли вероятността стадионът на “соколите” да бъде затворен от местната лицензионна комисия, съобщава www.ole-bg.com. Както е известно, преди седмица директорът на въпросната комисия Петър Пасев обяви, че един от секторите на клубното съоръжение на “соколите” не отговаря на изискванията, тъй като там има предмети, които могат да се използват с недобра цел, тоест камъни и могат да се получат много неприятни инциденти. “Проведох дълъг разговор с Петър Пасев и се разбрахме. Стадионът няма да бъде затварян, тъй като сме предприели необходимите мерки в този сектор да не стават инциденти”, заяви за Славков. Членът на управата на клуба Бранимир Балачев пък определи като “свободни съчинения” твърденията на Пасев. “Вярно е, че има нужда от дребни поправки във въпросния сектор. Ние мислихме да отстраним тези нередности през февруари, но метеорологичните условия не ни позволиха. При всички положения до края на първенството всичко ще е готово, като имаме и закупени седалки, които трябва да монтираме. Но Пасев се е поизхвърлил, казаните от него слова са свободни съчинения”, категоричен бе Балачев. Вчера старши треньорът Румен Димов замина за София, където днес ще картотекира новите попълнения Славик Раданов, Николай Съботинов, Станимир Георгиев и Траян Дянков. В 14 ч. пък помощник-треньорът Илко Станчев и изпълнителният директор Иван Войчев ще дадат пресконференция преди утрешния мач с Локо (Пд).

--- pozvanete.bg

сряда, март 09, 2005

106 полицаи чакат шампионите

Точно 106 полицаи са ангажирани с охраната на мача Спартак (Вн) - Локо (Пд), научи "7 дни спорт". Причина за увеличения брой на служителите на реда са феновете от Лаута, които се славят с поразиите си. За реда на стадиона и около него ще се грижат над 80 полицаи. Отделно цивилните ченгета ще са 26. За да няма ексцесии във Варна, в петък полицейските патрули ще посрещнат ултрасите на Локомотив на гарата и ще ги съпроводят до стадиона. След двубоя агитката на шампионите ще бъдe изпратена от служителите на реда чак до влака.
От Спартак обявиха, че билетите за запалянковците на Локомотив ще струват по 3 лв.

--- 7sport.net
“Соколите” освободиха един играч и подписаха с четирима

Старши треньорът на Спартак Румен Димов се отказа от услугите на дошлия на проби Георги Няголов. 20-годишният полузащитник изкара само два дни с тима, докато наставникът прецени, че няма нужда от него. “Трябват ми опитни футболисти и поради тази причина не привкякохме Няголов”, обясни решението си Димов. Вчера “соколите” подписаха договори с още четирима нови футболисти. Става дума за Станимир Георгиев, Николай Съботинов, Славик Раданов и Траян Дянков. Днес Румен Димов ще се срещне с президента на клуба Иван Славков, за да уточнят кога точно ще бъдат картотекирани новите. Почти сигурно е, че първите трима ще бъдат уредени с права още за петъчната среща с шампиона Локомотив (Пд). Траян Дянков обаче няма да играе срещу “железничарите”, тъй като е именно тяхна собственост и те държат той да изгледа срещата от трибуните. Вчера отборът тренира на “Спортпалас”, тъй като иска да запази терена си за важния сблъсък с шампионите. Заниманието завърши с двустранна игра, в която Румен Димов изпробва варианти за титулярния състав.

--- pozvanete.bg

вторник, март 08, 2005

Халф почна със Спартак, Чечи Дончев също тренира с тима

Нов полузащитник се присъедини вчера към тренировките на Спартак, съобщава в-к."Позвънете новини". Става дума за Георги Няголов, който е на 20 години и за последно е играл за втородивизионния Добруджа. Халфът е свободен агент и ако старши треньорът на “соколите” Румен Димов го одобри, ще излезе без пари на клуба. Със Спартак до четвъртък ще тренира юношата на клуба Стефан Дончев. Левият халф-бек, който допреди седмица бе футболист на Левски, заминава в петък за Казахстан, където ще се присъедини към новия си отбор Атърау. “Първенството в Казахстан не е особено силно, но се надявам, че нашият тим ще се представи добре. Все още не знам нищо за живота в Казахстан, тъй като не съм ходил там, готвих се с отбора в Турция. Договорът ми е за една година”, заяви Дончев, който не е преотстъпен, а продаден от “сините” на бившия им съперник в турнира за Купата на УЕФА. Вчера старши треньорът Румен Димов проведе 30-минутен разбор с футболистите и посочи грешките им от мача с Пирин, загубен с 0:2 в Благоевград. В тренировката не се включи сръбският защитник Марко Палавестрич, тъй като е болен от грип.

--- pozvanete.bg


Злати Михайлов: Никакъв хикс, ще бием Локо (Пд)

Защитникът на Спартак Златин Михайлов е категоричен, че той и неговите съотборници имат достатъчно сили да победят шампиона Локомотив (Пд) този петък, съобщава в-к."Позвънете новини". . “Излизаме и бием. Хиксът не ни задоволява. Трябват ни точки и ще ги гоним във всеки един мач. Няма значение дали излизаме срещу първия или срещу последния. На този стадион сме взимали точки от всички силни отбори у нас, защо да не го направим и в петък”, заяви за “Позвънете Новини” Злати Михайлов. Защитникът добави, че е изненадан от твърденията, че сам трябва да плати глобата си за червения картон, получен в мача с Беласица в първия кръг. “Няма такова нещо. Ръководството трябва да ми плати глобата”, категоричен бе Злати. Санкцията от 400 лева трябва да се внесе в сградата на Българския футболен съюз след 20-ия кръг на първенството. Нападателят на “соколите” Иван Мартинов пък ще чака до края на тази седмица резултата от графологичната експертиза, която трябва да установи дали неговият подпис стои под договор с бургаския Черноморец. 24-годишният варненец разтрогна договора си по вина на клуба, но президентът на “акулите” Ивайло Дражев сведе случая до апелативна комисия. Мартинов се готви със Спартак и чака окончателната раздяла с Черноморец, за да може да подпише със “соколите”.

--- pozvanete.bg

понеделник, март 07, 2005

Пирин - Спартак 2:0

- Пирин: Василев, Ирмиев, Г. Георгиев, Ст. Илиев, Попев, Св. Дяков, Златински (86 Коцев), Постоловски (82 В. Георгиев), Анев (65 Йосифов), Златковски, Златинов
- Спартак: Славов, Радев, Лазаров, Ковачев, Филатов (18 М. Христов), Ст. Петров, Станчев, Кателиев, Илиев, М. Петров, Стефанов (57 Хасан)
- Голмайстори: Постоловски (7), Златински (45)
- Жълти картони: Постоловски; Христов
- Съдия: Ангел Бекяров
- Стадион “Христо Ботев” - 2500 зрители

Спартак записа неприятна загуба при гостуването си на прекия конкурент в борбата за оставане в групата Пирин. Варненци бяха надиграни с 2:0 пред 2500 зрители в Благоевград, като резултатът можеше да е и по-убедителен. Интересното е, че в състава на домакините се появиха две 16-годишни момчета и няколко юноши, които играха на високи обороти и показаха завиден за възрастта си характер. За сметка на това “соколите” играха доста слабо и не показаха никакъв хъс. Още в 5-ата минута Деян Постоловски не можа да открие резултата, въпреки че бе изведен сам срещу Генко Славов. Две минути по-късно обаче макецонецът, който преди време бе пред трансфер в Спартак, прояви съобразителност и матира стража на варненци - 1:0. Фатална грешка при попадението допусна защитникът Калоян Филатов и наставникът Румен Димов го замени само десетина минути по-късно. В 19-ата минута младежкият национал Владислав Златинов проби отляво и подаде към Радослав Анев, но той отклони топката на сантиметри от левия стълб на варненската врата. В 35-а та минута Постоловски отново пропусна с далечен удар, а малко след това Дяков нацели гредата с глава. В последната минута на първата част Христо Златински узакони превъзходството на Пирин с втори гол след мощен изстрел от над 20 метра. След почивката домакините отново доминираха и пропуснаха още няколко изгодни голови положения. Варненци пък стигнаха само до една възможност за попадение, но я пропиляха. С този неуспех възпитаниците на Румен Димов отново се свлякоха на предпоследното място в класирането и целта им за оставане в групата става все по-трудна.


Димов: Разочарован съм от поведението на играчите

Старши треньорът на Спартак Румен Димов бе изключително разочарован от загубата в Благоевград. “Явно не успях да мотивирам достатъчно играчите за тази изключително важна среща за оставането ни в групата. Безкрайно съм разочарован от поведението и играта на повечето мои футболисти, особено през първата част на мача. Изневериха ми опитни играчи, от това се получи и срива в нашия отбор. Надявам се да си извадим добра поука занапред”, заяви наставникът на пресконференцията след срещата. По думите му Спартак ще продължи борбата за измъкване от дъното на таблицата, като ще разчита на няколко нови попълнения. Става дума за новопривлечените Траян Дянков, Станимир Георгиев и Славик Раданов, както и за Иван Мартинов и Иво Димов. “Изненадан съм от отбора на Пирин, в който младостта и опита са си подали ръка, и го поздравявам за хубавия спектакъл”, коментира още наставникът на варненските “соколи”. “Играхме много слабо и не мога да си обясня защо се получи така. Аз нося вина за първия гол и се извинявам за допуснатата грешка. Предстои ни мач с Локомотив (Пд) у дома. Наясно сме, че няма да ни е лесно, но ще се хвърлим с всички сили за победата. Длъжни сме да го направим, за да зарадваме нашите фенове и за да изпълним целта си - оставане в елита”, заяви за “Позвънете Новини” защитникът на спартаковци Калоян Филатов

--- pozvanete.bg

петък, март 04, 2005

МАРИН ЦЕНОВ пропуска мача с "Пирин", болен е от грип

Мистериозен вирус измъчва от няколко дни халфа на "Спартак" (Вн) Марин Ценов, се разбра. Футболистът поддържа постоянно висока температура и ще пропусне гостуването на "Пирин" в събота. Треньорът Румен Димов призна, че не може да използва и Иво Димов, който все още не бил функционално готов за игра.
Трансферът на Бойко Каменов в "Спартак" пропада. Халфът ще продължи да играе футбол на Малдивите.

--- varna-sport.com

четвъртък, март 03, 2005

“Соколите” нямат победа в Благоевград в историята

Пирин дебютира в “А” група през сезона 1973/1974 и със Спартак си разменя домакински победи с по 1:0. Във Варна голмайстор е Георги Минчев. Преди 15-ия си мач като гост в Благоевград, “соколите” нямат победа - 3 равни и 11 загуби (2:19 голова разлика). Като домакин “орлетата” бият 6 пъти с по 1:0, 4 пъти с 2:0 и веднъж с 3:0. Два пъти мачовете в Благоевград са завършвали 1:1, а един път - 0:0. Бившият помощник-треньор на Спартак и настоящ наставник в ДЮШ на клуба Тодор Попов е автор на първия гол в Благоевград през 1977 г., в четвъртия мач. За разлика от Пирин, “соколите” са допуснали две домакински загуби в досегашните си 15 мача с този тим. Останалото е 9 победи и 4 равенства, при голова разлика 25:11. Загубите са 0:1 през 1992/1993 г. и 1:2 през есента на този сезон. Тогава Деян Кателиев отбеляза дебютния си гол за Спартак от дузпа. Най-резултатният двубой между двата тима е 3:3 във Варна (1984/1985 г.). Най-голямата разлика е 4:0 през 1982 година. Тогава пиринци бяха отседнали на Златни пясъци и “за дейст вия, несъвместими със социалистическия морал”, доста футболисти от тима бяха наказани.

--- pozvanete.bg
Калоян Филатов: Пирин победи случайно в Бургас

Защитникът на Спартак Калоян Филатов е категоричен, че победата на Пирин с 1:0 над Нафтекс в Бургас в първия пролетен кръг на “А” група е била напълно случайна. Именно на благоевградския тим гостуват “соколите” в събота. “Футболистите на Нафтекс подцениха Пирин, помислиха си, че гостите сами ще паднат. Това не може да се случи друг път. Благоевградският тим е преодолим и се надявам да докажем това в събота. Смятам, че равенството е най-реалният изход от мача ни, но защо пък да не победим?! Ако Ангел Бекяров свири 50:50, ще се справим”, категоричен бе Филатов. Той отличи от състава на съперника трима футболисти - Илиян Василев, Владислав Златинов и Стойне Илиев. “Останалите момчета са млади и нямат толкова опит. Предимството на Пирин е това, че играе на своя стадион, където е много силен. Теренът обаче няма да е добър, ще е нещо като този, на който победихме Беласица. Така че футболът ще отсъства, ще се залага на борбеност и хъс”, смята бранителят. За срещата тази събота най-вероятно няма да бъдат картотекирани останалите нови попълнения Иван Мартинов, Славик Раданов, Станимир Тодоров и Траян Дянков. Вчера футболистите трябваше да вземат премиите си за победите над Видима, Марек и Беласица, но ръководството отложи плащането.

--- pozvanete.bg

сряда, март 02, 2005

Двама нови дойдоха на проби в Спартак

Две нови попълнения пристигнаха в Спартак и тренираха с отбора вчера, съобщава в-к."Позвънете новини". Към “соколите” се присъединиха Станимир Тодоров - нападател от Малта, и младежкият национал Славик Раданов. И двамата футболисти са свободни агенти. Полузащитникът Раданов разтрогна със Славия на арбитража на 20 януари 2005 г. Старши треньорът Румен Димов обяви, че най-вероятно през следващата седмица ще картотекира Николай Съботинов, Траян Дянков, Тодоров и Раданов. Това означава, че пробите на двамата ще бъдат съвсем кратки. Вчера футболистите тренираха на клубния стадион. Днес предстои още една следобедна тренировка, в четвъртък и петък - сутрин, след което отборът ще отпътува за Благоевград за съботната среща с Пирин.
Междувременно се разбра, че нападателят на “соколите” Иван Мартинов ще пропусне и гостуването на Пиринтази събота. 24-годишният футболист все още не е преустановил взаимоотношенията си с бургаския Черноморец. Първоначално той разтрогна контракта си с “акулите”, но жалбата на президента Ивайло Дражев бе одобрена от Апелативната комисия и бе насрочена графологична експертиза. След като се подписа над 80 пъти, за да се сравни дали неговият параф стои на договора с Черноморец, Мартинов трябваше да изчака становището на специалистите. Поради това, че през тази седмица работните дни са по-малко, резултатите ще излязат след 6 март.

--- pozvanete.bg
Иван Войчев: Няма да мърдаме никъде от стадиона

Спартак ще доиграе този шампионат на собствения си стадион. Това обяви за “Позвънете Новини” изпълнителният директор на Спартак Иван Войчев. Така той отговори на заплахите, които Петър Пасев отправи, че може да затвори съоръжението. Шефът на ОП “Спортни имоти” е председател на общинската комисия за лицензиране на спортните съоръжения.
“Ние сме изпълнили абсолютно всички препоръки на комисията. Те имаха претенции към наличието на ограда пред сектор “А”, което изпълнихме. Имаме си документ от тях, че до края на сезона сме получили право да играем на “Спартак”. Колкото до сектора за гостите, той е затворен, освен това по време мачовете има и охрана. Наясно сме, че там не бива да се пускат хора заради камъните. Но това не бе изискване, а бе препоръка”, каза Войчев за “Позвънете Новини”. Той уточни, че реконструкцията на стадиона върви нормално и паралелно с играенето на мачовете. “Действаме всеки ден, защото трябва да сме готови за лицензирането в края на сезона. Дотогава ще го завършим”, каза Войчев. Той уточни, че не е имало проблеми с Петър Пасев, въпреки че той е член на управата на Черно море. “Тук не става въпрос за клубни пристрастия. Човекът си върши работата в комисията, но в случая няма причина да ходим да играем в Албена”, завърши Войчев.
Директорът на Спартак потвърди, че със сигурност ще има парична санкция за Златин Михайлов заради глупавия червен картон срещу Беласица.

--- pozvanete.bg

вторник, март 01, 2005

КАРТОТЕКИРАТ ДЯНКОВ и МАРТИНОВ, умуват наказание за Златин

Две нови попълнения ще уреди "Спартак". Траян Дянков идва под наем от "Локомотив" (Пд), а Иван Мартинов ще подпише договор като свободен агент. За втория първо трябва да се произнесе Апелативната комисия към БФС. За предстоящия мач с "Пирин" в Благоевград състезателни права трябва да получи Дянков. Президентът на "Спартак" Иван Славков ще реши дали Златин Михайлов да бъде глобен за червения картон, който получи в мача с "Беласица". На защитникът не му е за пръв път да оставя отбора си с човек по-малко в решаващ мач. Славков обаче вероятно ще му прости.
В "Спартак" няма болни преди съдбоносния мач в Благоевград. Есента"соколите" паднаха във Варна и сега ще търсят пълен реванш. "Еуфорията при "орлетата" след победата в Бургас отмина. Ще напълним стадиона за мача със "Спартак", казаха от ръководството на "Пирин".

--- varna-sport.com